Dikkat: Terra (LUNA) Web Sitesi Hacklendi, Geliştiriciler Uyardı!

Geçtiğimiz yıl çöküş yaşayan Terra’nın (LUNA) resmi web sitesi kimlik avı dolandırıcıları tarafından ele geçirildi.

Terra 19 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, sitenin hacklendiğini söyleyerek kullanıcıları  “Terra.money” domainlerine sahip herhangi bir siteyle etkileşimde bulunmamaları konusunda uyardı. Geliştiriciler sitenin hala çevrim içi olmasına karşın erişimleri güvene almak için çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Bu uyarıdan kısa bir süre sonra 21 Ağustos tarihinde geliştiriciler yeni bir gönderi yayınladı. Terra, kullanıcılara Terra.money domaine sahip web sitelerine erişimden kaçınmaları gerektiğini sitelerin dolandırıcılar tarafından yönetildiğini aktardı.

Bu noktada kullanıcıların Terra’ya ait diğer resmi kanalar aracılığıyla son güncellemeler hakkında haberdar olabilecekleri ifade edildi.

Öte yandan saldırganlara dair yapılan açıklamalarda, kimlik avı dolandırıcılık yönetimini kullandıkları vurgulandı. Bu yöntem dolandırıcıların resmi bir markayı taklit ederek bu marka müşterilerine ait gizli bilgileri almayı amaçlayan bir strateji olarak bilinir.

Saldırıdan ne kadar kişinin etkilendiği ve ne kadar kayıp meydana geldiği ise henüz tespit edilemedi.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir kararda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Terra kurucularından Daniel Shin’in sorgulanmasına dair Güney Kore ile iş birliği yapma talebi kabul edilmişti.


source site-9