Dev Kripto Para Borsası Yeni bir Hizmet Oluşturuyor!

Önde gelen kripto para borsası Coinbase yeni kripto borç verme hizmeti oluşturuyor. Borsanın yaptığı açıklamaya göre bu hizmet büyük yatırımcılara yönelik olacak. Bir SEC dosyasına göre Coinbase, 1 Eylül itibariyle platform için 57 milyon dolar topladı.

Coinbase’den kripto para kredi hizmeti atağı!

Dev kripto para borsası Coinbase, ABD’de kurumsal müşteriler için yeni bir kripto kredi hizmeti oluşturuyor. Borsa böylece, Genesis ve BlockFi gibi firmaların patlamalarının bıraktığı boşluğu doldurmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. Platform, 1 Eylül’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan ve program için şimdiden 57 milyon dolar toplandığını gösteren bir başvuruda sessizce açıklandı.

Konuya aşina bir kişiye göre, müşterilerin Coinbase’e borç (ağırlıklı olarak kripto varlıkları) vermesi mümkün olacak. Aynı zamanda kredinin değerinden daha fazla teminat sağlayabilecek ve gerekli miktar günlük olarak ayarlanacak. Bu tür bir aşırı teminatlandırma, felakete karşı bir koruma görevi görüyor. Coinbase daha sonra dönüp bu kripto para birimlerini kurumsal ticari müşterilerine ödünç verecek. Bu, bankaların geleneksel finansta sağladığı ana aracılık hizmetine benziyor.

Yeni hizmet Coinbase’in iptal ettiği Lend’den farklı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Genesis ve BlockFi ABD’de benzer kripto para borç verme hizmetleri veriyordu. Ancak geçen yıl büyük kayıplar yaşadılar. Bu yüzden tamamen ya da kısmen iflas mahkemesine başvurmak zorunda kaldırlar. Bu arada, yeni hizmetin, Coinbase’in 2021’de iptal ettiği tartışmalı Lend programından farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Çünkü, bu program bireysel müşterilere yönelikti. Ayrıca, SEC yetkilileri buna itiraz etti. Bu son kripto para borç verme hizmeti bunun yerine kurumlara yönelik olacak. Bu da düzenlemenin daha az zahmetli olduğu anlamına geliyor. Çünkü, büyük yatırımcıların bunu idare edecek karmaşıklığa sahip olduğu varsayılıyor. Bir Coinbase sözcüsü konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu hususların altını çizdi:

Bu hizmetle kurumlar, D Yönetmeliği muafiyetine uygun bir üründe standartlaştırılmış koşullar altında Coinbase’e kripto varlıklar ödünç vermeyi seçebilirler. Coinbase, insanlara daha fazla ekonomik özgürlük ve fırsat sağlamak için kriptodan yararlanarak 100 yılı aşkın bir süre önce inşa edilen finansal sistemi güncellemek için çalışıyor. Bu amacı ilerletmek için Coinbase en güvenilir kripto ürün ve hizmetlerini inşa ediyor. Ayrıca, 1 milyar insanı kripto para alanına kazandırmak için diğer inşaatçıları destekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1