Dev Bitcoin Yatırımcısı DCG’nin Yan Şirketi Kripto Para Ticaretini Sonlandıracak!

Dev kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group’a (DCG) bağlı Genesis Global Trading, spot kripto para alım-satım faaliyetlerini durduruyor.

Bloomberg 5 Eylül tarihinde yayınladığı habere göre Genesis Global Trading, ticari nedenlerle 18 Eylül‘den itibaren spot kripto para alım-satım hizmetlerini sonlandıracak. Genesis Global Trading bu kapsamda, spot kripto para ticaretine olanak sağlayan tezgah üstü (OTC) platformunu kapatacağını duyurdu.

Şirket müşterilerine gönderdiği bir bilgilendirme e-postasında durdurmanın gerçekleşmesinden sonra 21 Eylül tarihine kadar tüm işlemlerin sonuçlandırılması gerektiğini söyledi. Genesis Global Trading, açık kalan tüm hesapların 30 Eylül tarihinde gün sonunda kapatılacağını bildirdi.

OTC platformunun kapatılmasına rağmen spot ve türev işlemleri yürüten bir başka Genesis iştiraki GGC International Limited’ın ise bu durumdan etkilenmeyeceği dile getirildi.

Şirket bu kararın gönüllü olarak ve ticari nedenlerle alındığını faaliyetlerin düzenli bir şekilde sonlandırılabilmesi için regülatörlerle yakın iş birliği içerisinde çalışıldığını söyledi.

Genesis Global’in kripto kredi veren kolu Genesis Capital, geçtiğimiz ocak ayında iflas ettiğini açıklamış ancak OTC platformu iflastan etkilenmemişti.

source site-9