Dev Bitcoin Opsiyonları Kapanıyor! BTC Nasıl Tepki Verecek?

Cuma, Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin son tarihidir ve bu hafta yüklüce kontrat kapanıyor. Bunların cansız BTC fiyatı üzerinde herhangi bir etkisi olacak mı? Analistler cevaplıyor…

Bugün, 640 milyon dolarlık Bitcoin opsiyonlarının son günü

Raporlara göre, opsiyon sözleşme grubunun en kritik seviyesi 26.500 dolarda. Bu da mevcut BTC fiyatına oldukça yakın. Maksimum acı noktası, en fazla açık sözleşmeye sahip olan ve vadesi dolduğunda en büyük zararın yaşanacağı fiyat seviyesidir. Bitcoin şu anda bu seviyenin bir miktar altında, 25.800 dolardan işlem görüyor.

Bugün vadesi dolan sözleşmelerin satım/alma oranı 0,51 seviyesinde. Bu da short pozisyonların iki katı kadar long kontrat satıldığını gösteriyor. Greeks Live, BTC ve ETH’nin bu haftanın büyük bölümünde gün içi volatilitenin oldukça düşük olduğunu belirtti. “Son zamanlarda, doğum zamanına yakın bir zamanda maksimum acı noktasına doğru küçük bir dalgalanma yaşandı. Bu da geçen haftanın tam tersi bir durum” şeklinde ekledi.

Analistler, volatilite eksikliğinin “bu hafta daha istikrarlı bir pozisyon yapısıyla sonuçlandığını” da sözlerine ekledi. Şu anda düşük günlük opsiyon ima edilen volatilite ve nispeten istikrarlı long vadeli bir opsiyon IV bulunmaktadır. (IV, süresi dolan türev sözleşmelerinden elde edilen gelecekteki beklenen volatilitesinin ölçüsüdür). Greeks Live’in raporuna göre:

Satım opsiyonları daha pahalı ve düşük likidite piyasasının düşüşlere karşı önlem alması gerekiyor, ancak balina pozisyonlarında bir çöküş olasılığı yüksek değil.

Ethereum sözleşmeleri içinde son gün

BTC sözleşmesinin sona ermesine ek olarak bugün 138.000 Ethereum sözleşmesinin de süresi dolacak. Bunların kavramsal değeri 220 milyon dolar ve maksimum acı noktası 1.650 dolar. ETH opsiyonları için satım/alma oranı 0,86 seviyesinde. Bu da long ve short pozisyonlar arasında daha fazla dengenin sinyalini veriyor.

Bitcoin fiyatı ne durumda?

Bitcoin fiyatı bu Cuma günü küçük bir yükseliş yaşadı. Şu anda gün içi %0,5 değer kazandığı 25,826.16 dolar seviyesine işlem görüyor. Bu fiyat, BTC’nin Ağustos ayının sonundan bu yana gördüğü en yüksek seviyedir. Ancak BTC hala belirli bir aralıkta kalmaya devam ediyor.

7 Eylül’de Bitcoin, işlem kapanışında günlük zaman diliminde bakıldığında yükseliş eğilimi sergiledi. Grafik, BTC’nin %2’nin üzerinde bir fiyat artışıyla 26.000 doları aşarak ticareti tamamladığını ortaya çıkardı. Bu, 29 Ağustos’taki %6’dan fazla fiyat artışının yanı sıra, Bitcoin’in bu büyüklükte bir artış yaşamasının üzerinden haftalar geçmesi nedeniyle dikkate değer bir olaydı. Ek olarak, bir haftadan uzun bir süredir ilk kez 26.000 dolarlık fiyat bariyerini de kırdı.

Bu yazının yazıldığı an itibariyle Bitcoin yükseliş ivmesini sürdürdü. Yüzde 1’den az kazançla da olsa yaklaşık 26.300 dolardan işlem görüyordu. Üstelik bu hafif fiyat artışı, onu Göreceli Güç Endeksi’nde (RSI) nötr çizginin üzerine itti. Kriptokoin.com olarak aktardığımız güncel analist tahminlerine bu yazıdan göz atabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3