DeFi Devinin Kurucusundan Boğa Sinyali: Curve Olayı Son Çöküş Olabilir!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu kurucusu Rune Christensen, Curve Finance (CRV) karşı gerçekleştirilen saldırının yeni bir boğa trendi başlatabileceğini öne sürdü.

DeFi devi MakerDAO’nun kurucu ortağı Rune Christensen 31 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Curve Finance’in 30 Temmuz tarihinde yaşadığı siber saldırının boğadan önceki son çöküş olduğunu söyledi.

Christensen bu saldırının mevcut durumun bir “son” gibi görünmesine rağmen tünelin sonundaki ışığı görmeden önce en karanlık noktayı temsil ediyor olabileceğini ima etti. MakerDAO kurucusu, bu noktadan sonra yeni boğa piyasasında her şeyin 100 kat daha güçlü bir şekilde geri dönebileceğini de açıklamalarına ekledi.

Curve saldırıya uğradı. Ekosistemde ödenemeyen borç (geri alınamayacağı anlaşıldığı için artık bilançoda zarar olarak gösterilen borç çeşidi) ve likidasyon riski söz konusu.

Bu durum her şeyin bittiği an gibi görünebilir. Ancak belki de bu döngünün “Kara Perşembesi” niteliğindedir. Boğa piyasasından önceki son çöküş ve her şeyin 100 kat daha güçlü bir şekilde geri döneceği anlamına gelebilir.

Curve’de meydana gelen saldırı sonrasında 50 milyon dolar değerinde varlık kaybedilmiş, likidite havuzlarından bazıları büyük ölçüde boşaltılmış ve Curve, %30’a varan değer kaybına uğramıştı. Curve’da yaşanan değer kaybı, protokol CEO’su Michael Egorov’un devasa pozisyonunu da tasfiye riski altına sokmuştu.


source site-9