Coinbase’in Base Ağındaki Meme Coin Rug-Pull’unda Ethereumlar Taşındı: Satış mı Geliyor?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Coinbase’in katman-2 ağı Base üzerinde piyasaya sürülen ve rug-pull yaşanan Bald (BALD) ile ilgili yeni gelişme dikkat çekti. 

Geçtiğimiz ayın sonunda 2 günlük süreç içerisinde yaşadığı %4 milyonluk yükselişle bütün dikkatleri üzerine çeken Bald’da yeni bir gelişme yaşandı. LeetSwap üzerinden 29 Temmuz tarihinde alım-satıma açılan BALD/WETH işlem çiftinde BALD, ani bir yükselişle neredeyse 0 dolar seviyesinden 0,097 dolar seviyesine kadar değer artışı kaydetmişti.

BALD, daha sonra esrarengiz bir şekilde geliştiricisi tarafından Rug-Pull’a uğrayarak BALD/WETH işlem çiftinde tutulan 32 milyon doların üzerindeki likiditeyi çekmesiyle bütün değerini kaybetmişti.

Söz konusu Rug-Pull’u gerçekleştiren geliştirici, o dönemde yatırımcılardan çaldığı binlerce Ethereum’u hareket ettirdi.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre Bald projesinin kurucu cüzdanı yaklaşık 12,9 milyon dolar değerinde 7.000 Ethereum’u (ETH) Base ağından Ethereum ağına transfer etti. Ardından işlemlerine devam eden cüzdan, 3,87 milyon dolar değerinde 2.100 Ethereum‘u kripto borsası Kraken’e yatırdı.

BALD kurucu cüzdanının halihazırda Base-Ethereum köprüsünde 3,87 milyon dolar değerinde 2.000 ETH’si ve Base ağında 4,13 milyon dolar değerinde 2.237 ETH’si bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre cüzdan tarafından yaklaşık 4 milyon doların çekilmesiyle birlikte %50 civarında değer kaybeden BALD, adeta hayal kırıklığı yarattı. 6 Ağustos tarihinde 0,000562 dolar seviyesinde olan BALD, 12 Ağustos günü 0,0160 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Ardından yaşanan likidite eksikliğiyle birlikte daha derin bir düşüşe tanıklık eden BALD, yazım esnasında 0,00828 dolardan alıcı buluyor.

BALD’da yaşanan Rug-Pull’un arkasında iflas eden kripto para borsası FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın (SBF) olabileceği öne sürülmüştü.

source site-9