Coinbase’in Base Ağında Siftah: İlk Büyük Kesinti Yaşandı! Neler Oldu?

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in katman-2 (L2) ağı Base’de blok üretiminin durmasının ardından sorun kısa sürede çözüldü.

Base ağının TSİ dün gece sularında yaklaşık 45 dakika boyunca yeni blok üretimi yapmadığı görüldü. Base ağı geliştirici ekibi blok üretiminin durmasından kısa bir süre sonra yayınladığı güncelleme raporunda, hatanın farkında olduklarını ve düzeltmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Base ekibinin konu ile ilgili ilk güncellemesi TSİ 00.36’da geldi. Ekip ağda kısmi bir düzeltme elde ettiklerini TSİ 01.18’de, sorunu tamamen çözdüklerini ve her şeyin yeniden yolunda olduğunu ise TSİ 03.56’da ilan etti. Kesintinin ana ağdaki RPC (Uzaktan Prosedür Çağrısı) birimindeki bir aksaklıktan kaynaklandığı ifade edildi.

Düzeltmeler yayınladıktan sonra ağın eskisi gibi çalışmaya devam ettiği görüldü. Bu yaşanan aksaklık, Base ağının 9 Ağustos tarihinde kamuoyu kullanımına açılmasından bu yana yaşadığı ilk büyük aksaklık oldu.

Piyasaya yeni sürülen ağlarda, protokollerde ve diğer teknolojilerde her ne kadar test aşamalarını başarılı atlatsalar da zaman zaman aksaklıklar meydana gelebiliyor. Shiba Inu’nun katman-2 ağı Shibarium da yayına alındıktan kısa bir süre sonra gördüğü yoğun ilgi sonucu çeşitli aksaklıklar yaşamıştı. Geliştirici ekip sorunların çözüldüğünü 28 Ağustos tarihinde bildirmişti.

source site-9