Coinbase Destekli Ağda Kesinti: Açıklama Geldi!

Coinbase destekli Ethereum Layer-2 ağı Base, gece saatlerinde kayda değer bir kesintiyle karşılaştı. Bu kesinti, blok üretiminin yaklaşık bir saat boyunca geçici olarak durmasına neden oldu. Coinbase’in layer-2 çözümü, ağ lansmanından bu yana ilk büyük kesintisini yaşamış oldu. 5 Eylül’de 45 dakikadan fazla bir süre boyunca Base ağında hiçbir yeni blok tamamlanmadı. Ancak, layer-2 geliştiricileri sorunu hızla tespit etti ve çözdü. İşte detaylar…

Coinbase destekli ağda kesinti problemi

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase, Base ağını geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirmişti. Şimdi ise, lansmanından beri ilk defa bir kesinti ile karşı karşıya kaldı. Ancak, proje ekibi durumu düzeltmek için hızla harekete geçtiğinden ve kesinti sırasında hiçbir fonun risk altında olmadığını vurguladı. Bu nedenle Base kullanıcıları rahatladı. Base zincirinin durması, iki aşamada gerçekleşti. Kesinti 30 dakika sürdü ve ardından ağın tam olarak geri yüklenmesine kadar 30 dakika daha devam etti.

Base’in teknik ekibi sorunu tespit etmekte ve çözmekte gecikmedi. Sorunu kısmen dahili bir altyapı yenilemesi nedeniyle blok üretiminde yaşanan bir gecikmeye bağladı. Twitter aracılığıyla, topluma sorunun giderildiği ve “Hiçbir fonun risk altında olmadığı” konusunda güvence verdiler. Kesinti derhal çözülürken, uzaktan çağrılarla (RPC’ler) ilgili devam eden bir sorun, “her şey yolunda” raporunun verilmesinde gecikmeye neden oldu. Bu da soruşturmayı 90 dakika daha uzattı.

Base, günlük işlem hacminde sıçrama yaşamıştı

Coinbase tarafından desteklenen Base, bir aydan daha kısa bir süre olmasına rağmen, günlük işlem hacimlerinde Ethereum temelini aşarak kayda değer bir büyüme gösterdi. Özellikle DeFi Llama’nın verilerine göre protokol ücretlerinden yaklaşık 6 milyon dolar elde etti. Kısa süre önce yaşanan teknik aksaklık, diğer Blockchain çözümlerinin göreceli istikrarları açısından karşılaştırılmasına yol açtı. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu, Base’in piyasaya sürülmesinden bu yana yaşadığı ilk büyük teknik aksaklık oldu.

En son güncellemelere bakarsak Base, USD Coin (USDC) için yerel destek sunmakta. Ayrıca Ledger Live ve PancakeSwap merkeziyetsiz borsası ile entegrasyonlar kurmuştu. Ayrıca Base, Chainlink, Aragon ve çeşitli tüketici markaları gibi önemli Blockchain projeleriyle ortaklıklar kurdu. Base’deki DeFi uygulamalarındaki TVL, 31 Ağustos itibariyle Base ağında kilitlenen 320 milyon doların üzerinde varlık ile sürekli olarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu büyüme, Base’de başlatılan merkezi olmayan bir borsa likiditesi teşvik programı olan Aerodrome’a bağlanabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1