Coinbase CEO’sundan Kritik Açıklama: Bitcoin’i Ödemelerde Kullanalım!

Önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, dünya çapında kripto para tabanlı ödeme çözümlerini geliştirmeye yönelik daha geniş stratejisinin bir parçası olarak Bitcoin’in Lightning Network’ünü ödemeler için entegre etmeyi araştırıyor.

Coinbase Bitcoin’in Lightning Network’ünü Ödemelerde Yaygınlaştırmak İstiyor

CEO Brian Armstrong, bugün yapılan bir toplantıda şirketin ödemeler için Lightning Network’ü ekleme konusundaki ilgisini dile getirdi.

Lightning Network, Bitcoin için düğümler arasındaki zincir dışı kanallar aracılığıyla mikro ödemeleri kolaylaştıran ve Bitcoin blok zincirindeki işlemleri daha düşük bir maliyetle hızlandırmayı amaçlayan ikinci katman bir protokoldür.

Lightning Network’ün mikro ödeme kanallarını kullanarak, bir işleme dahil olan taraflar zincir üzerindeki fonlarını kilitleyebilir, böylece birkaç işlemin ayrı ayrı yürütülmesini ve daha sonra ana Bitcoin blok zincirine gönderildiğinde tek bir işlemde toplanmasını sağlayabilir.

Bu yaklaşım ağ tıkanıklığını önemli ölçüde azaltır ve Bitcoin ödemelerinin genel hızını ve maliyet verimliliğini artırır.

Lightning Network’ün karmaşıklığını kabul eden Armstrong, Coinbase’in kripto para birimi alanındaki yenilikçi ödeme çözümlerini keşfetme konusundaki kararlılığını göstererek Bitcoin ödemelerini ilerletme değerini ve potansiyelini vurguladı.

Finansal hizmetler şirketi Block Inc’in kurucusu Jack Dorsey’in attığı bir tweete yanıt olarak Armstrong, Lightning Network’ün yaygın olarak benimsenmesi için daha da geliştirilmesinde işbirliğini teşvik etti.

Bu, günlük işlemler sırasında kripto para birimlerinin altyapısını ve kullanılabilirliğini güçlendirmek için sektör oyuncuları arasında işbirliğine dayalı bir yaklaşıma işaret ediyor.

Bugün itibariyle Lightning Network’ün toplam kapasitesi 4,686.64 Bitcoin’e ulaşmış durumda ve bu da mevcut piyasa fiyatlarıyla 138 milyon doların biraz üzerinde bir değere denk geliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4