Coinbase Altcoin Zcash’i Delist Mi Edecek?

Kripto para dünyasında bir altcoin için şok eden bir gelişme ile karşınızdayız. Hamle dev borsa Coinbase’den geliyor. Buna göre düzenleyici eğilimlerin ortasında Zcash (ZEC) işlem çiftlerini ‘yalnızca limit emirleri’ ile sınırlandırıyor. Sınrılama gelince de ister istemez akıllara bir sonraki adımın ne olacağı geliyor. Tahminler ise delist odaklı oluyor. Detaylara bir bakalım.

Dev borsa Coinbase altcoin ZEC ticaret çiftlerini kısıtlıyor

Kripto para borsası Coinbase geçtiğimiz günlerde önemli bir hamle ile gündeme geldi. Buna göre, platformda uzun süredir mevcut olan bir altcoin olan Zcash (ZEC) ile ilgili önemli bir duyuru yaptı. Duyuruya göre Coinbase, ZEC-USD ve ZEC-BTC işlem çiftlerini “yalnızca limitli emir” moduna geçirmeye karar verdi. Sonuçta, kullanıcılar artık borsada bu belirli işlem çiftleri için “piyasa emirleri” gerçekleştirme seçeneğine sahip olmayacak.

Borsa, bu güncellemenin uygulanması için açık bir neden de sunmuyor. Bununla birlikte, altcoin Zcash gibi gizlilik coinlerinin dünya çapında artan inceleme ve kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığı mevcut kripto para birimi düzenleme ortamını dikkate almak önemli. Özellikle, çeşitli Avrupa ülkeleri kripto para borsaları üzerinde baskı uyguluyorlar. Ayrıca belirli bölgelerde gizlilik odaklı altcoin projelerinin listeden çıkarılmasına yol açıyor.

Altcoin Zcash (ZEC) fiyatı üzerindeki etkisi

Bir gizlilik coin’i olarak nitelendirilen ve piyasa değeri açısından en büyüklerden biri olan Zcash, bu gelişmeye tepki gösterdi. Coinbase’in ZEC-USD ve ZEC-BTC işlem çiftlerini “yalnızca limitli emir” olarak değiştirme kararının ardından altcoin fiyatı etkilendi. Buna göre ZEC fiyatında ince ama fark edilebilir bir düşüş meydana geldi.

Bu Altcoin İçin Rug Pull İddiası: Fiyatı Çakıldı!

Kripto para sektörünün aktif bir sektör olduğunu unutmamak gerekiyor. Buna göre belirli tokenlerin mevcudiyetini ve alım satım seçeneklerini derinden etkileyecek gelişmeler oluyor. Bu piyasanın neticede gelişen düzenleyici dinamiklere tabi olduğunu kabul etmek önemli. Coinbase’in ZEC alım satım çiftlerini “yalnızca limitli emirlerle” sınırlama hamlesi dikkat çekiyor. Ayrıca platformun yasal gerekliliklere uyma ve gelişmekte olan endüstri standartlarına bağlı kalma taahhüdünü yansıtıyor.

Gizlilik odaklı kripto para birimleri

Gizlilik odaklı kripto para birimlerini çevreleyen düzenleyici incelemeler gelişmeye devam ediyor. Diğer taraftan kripto para borsalarının ve kullanıcıların bu değişikliklere yanıt olarak uyanık ve uyarlanabilir kalmaları çok önemli.

Listeye Dikkat: En İyi Gizlilik Coinleri Belli Oldu!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda hamlenin altcoin ZEC ticareti üzerindeki etkisi kısa vadede mütevazı. Ancak dijital varlık alanındaki daha geniş kapsamlı düzenleme eğiliminin altını çiziyor. Traderlar ve yatırımcılar için de bu gelişmeler önemli. Çünkü belirli kripto para birimleri için ticaret ortamını önemli ölçüde etkileyebiliyor. Bu yüzden onlar düzenleyici ortamdaki gelişmeleri yakından izlemeli.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2