Chainlink (LINK) Yeni Bir Güncelleme Geçirecek: İşte Yenilikler

Chainlink (LINK), Chainlink Staking v0.2 beta güncellemesini bu yılın dördüncü çeyreğinde, 45 milyon LINK altcoini içerecek ilk genişleme havuzu ile başlatacağını duyurdu.

Resmi blog yazısına göre güncelleme, stakerlar için daha fazla esneklik, güvenlik ve ölçeklenebilirliğin yanı sıra gelecekte yeni ödül kaynaklarını destekleyebilecek dinamik bir ödül mekanizması sunacak.

Chainlink Staking programı, LINK sahiplerinin oracle ağını güvence altına almak için tokenlerini stake etmelerine ve akıllı sözfleşmelere güvenilir ve yüksek kaliteli veri beslemeleri sağladıkları için ödüller kazanmalarına olanak tanıyor. Program ilk olarak Aralık 2022’de, sınırlı sayıda oracle hizmeti ve katılımcısı için stake etmeyi sağlayan v0.1 sürümüyle başlatıldı.

V0.2 beta güncellemesinin lansmanı, erken erişime ve ardından genel erişime girmeden önce mevcut v0.1 stakerları için bir öncelikli geçiş dönemi ile başlayarak daha geniş bir katılımcı kapsamına erişimi aşamalı olarak açacak. Güncelleme ayrıca fiyat akışları, doğrulanabilir rastgelelik, rezerv kanıtı gibi daha fazla oracle hizmeti için stake etmeye izin verecek.

Duyuruya göre, v0.2 sürümü, v0.1’in temeline dayanan tamamen modüler, genişletilebilir ve yükseltilebilir bir Staking platformu olarak yeniden tasarlandı. Güncellemenin ana hedefleri şunlar:

  • Topluluk ve Node Operatör Staker’ları için daha fazla esneklik sağlarken, stake edilmiş LINK için güvenli bir gözetim dışı tasarımı korumak.
  • Chainlink Staking tarafından desteklenen kapsama alanı içindeki oracle hizmetleri için geliştirilmiş güvenlik garantileri.
  • Chainlink Staking’in daha fazla hizmete genişletilmesi gibi gelecekteki iyileştirmeleri ve eklemeleri aşamalı olarak destekleyecek modüler mimari.
  • Gelecekte kullanıcı ücretleri gibi yeni ödül kaynaklarını sorunsuz bir şekilde destekleyebilen dinamik ödül mekanizması.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4