Cardano’nun Kurucusu Charles Hoskinson’dan SEC İçin Şok Sözler: Ciddi Değiller!

SEC’in kripto para birimi alanındaki incelemelerini arttırdığına dair söylentiler ve artan endişeler karşısında Cardano‘nun kurucusu Charles Hoskinson yakın zamanda verdiği bir röportajda durumun ciddiyetini küçümsedi. Röportaj sırasında Hoskinson, SEC’in ADA konusundaki tutumunu netleştirmeye çalıştı ve “Kullandığımız dilde doğru olmak çok önemli; Cardano’nun peşinden gelen yok” dedi. Bu yorum, SEC’in Cardano’nun ADA token’ını bir menkul kıymet olarak etiketlediğine dair bazı spekülasyonların ardından geldi, ancak Hoskinson token’a karşı “herhangi bir yaptırım olayı” olmadığını yineledi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong geçtiğimiz günlerde SEC tarafından devam eden bir dava nedeniyle Cardano’nun ADA’sı da dahil olmak üzere birkaç tokenı listeden çıkarma olasılığını ima etti. SEC, Binance ve Coinbase’e karşı açtığı bomba gibi davalarda, platformlarında bulunan 240 dijital varlıktan 13’ünün kayıtsız menkul kıymetler olduğunu iddia etti. Armstrong, ADA’nın listeden çıkarılmasının “en kötü durum senaryosu” olabileceğini kabul ediyor.

Cardano blok zincirinin arkasındaki birincil geliştirici olan Input Output Global (IOG), SEC’in ADA’nın bir menkul kıymet olarak etiketlenmesi önerisine kesin bir şekilde karşı çıktı. Ripple’ın SEC’e karşı kazandığı kısmi zaferin kripto topluluğuna biraz iyimserlik aşılamasının ardından, SEC karşılık verdi. XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını ilan eden bir karara itiraz etmek için izin istedi.

source site-7