Cardano’dan Güncelleme Heyecanı: Blok Zinciri Adına Kritik Bir Adım!

Cardano, Ethereum blok zinciri ekosistemine özgü bir ölçeklendirme teknolojisi olan sıfır bilgi (ZK) kanıtı çözümünün geliştirilmesi için harekete geçiyor. Protokolün geliştirilmesinden sorumlu şirket Input Output Hong Kong (IOHK), ZK-Labs olarak adlandırılan yan kuruluşlarından birinin yeni teknoloji üzerinde devam eden çabalarını resmen duyurdu.

ZK-Labs ekibi, iki kuruluş arasındaki bu tür ortaklıkların ikincisi olan IOHK ve Edinburgh Üniversitesi’nden çekirdek geliştiricilerin kesiştiği bir oluşum. ZK genel olarak blok zinciri gizliliği ve işlevselliğinin geleceği olarak kabul edildiğinden, endüstri gözlemcileri şimdi protokolün Cardano blok zincirine ne kadar entegre edileceğini sorgulamaya başladı.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere sıfır bilgi, diğerlerinin yanı sıra Polygon zkEVM de dahil olmak üzere Ethereum’daki en ünlü protokollerin işlevlerinin merkezinde yer almaktadır. Teknolojinin protokoller arasında gizliliği ve merkeziyetsizliği destekleme konusundaki kabulü, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından da sık sık dile getirilmektedir.

Charles Hoskinson’ın öncülüğünde geliştiriler Cardano, temel özelliklerini korurken bir yandan da teknolojik gelişimini sürdürmek için çabalamaya devam ediyor. Ancak ZK teknolojisi ağa özgü bir çözüm olmamakla birlikte, diğer yeniliklerin arka planda kalmasına neden olabileceği sorusu da gündeme geldi.

Ethereum ile doğrudan mücadele etmeye çalışan blok zinciri, oldukça sık ve güçlü teknolojik yeniliklerle gündeme geliyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-7