Bu Kripto Para Projesi Satışı Düşünüyor!

Merkezi olmayan yönetişimi desteklemek için araçlar geliştiren en büyük kripto para projelerinden biri, kendi yönetim çıkmazından kurtulmaya çalışıyor. Aragon Association’ın kendini satmayı düşündüğüne yönelik iddialar var. Müzakereler, Aragon’un 180 milyon dolarlık hazinesine göz diken aktivist yatırımcıların aylarca süren baskısının ardından geldi.

Sızan görüntüler, Aragon’un kripto para projesini sattığını gösteriyor

Yatırım firması Arca’nın bir çalışanı ile diğer aktivistler arasında geçen bir konuşmanın ekran görüntüsü sızdı. Buna göre, İsviçre merkezli Aragon Haziran ayında bilinmeyen bir fiyat karşılığında açıklanmayan bir teklif sahibine “kripto para projesini satmayı” araştırdı. Bu arayış, aktivist yatırımcıların aylarca süren baskısının ardından geldi. Ekran görüntüsü, kripto ticaret firması Patagon Management LLC tarafından Aragon Association hakkında yazılan 24 sayfalık bir araştırma raporunun bir parçası. Çarşamba günü, rapora bağlantı veren bir mesaj anonim bir Ethereum adresi tarafından halka açık bir Ethereum işlemi aracılığıyla Aragon’daki ortaklıkların başkanı Ivan Fartunov’a gönderildi.

Tarihsiz rapor, Aragon Derneği’ni, yıllarca yanlış adımlar atmakla suçluyor. Bu suçlamalar arasında, 180 milyon dolarlık devasa hazinesini çarçur etmek de var. Rapor ayrıca, kuruluşun İsviçre kar amacı gütmeyen kuruluşlar yasasına uygunluğunu sorguluyor. Aragon’un bir sözcüsü satış görüşmelerini ne doğruladı ne de yalanladı. Ancak, raporun “asılsız iddialarını” reddetti. Ayrıca, Aragon’un bu ay daha ayrıntılı bir şeffaflık raporu yayınlayacağını söyledi.

Aktivist yatırımcılar kripto para projesini hedef aldı!

Aylardır kriptonun “risksiz değer” veya RFV ticaret alt kültürüyle uğraşan aktivist yatırımcılar, Aragon DAO’nun kollarını çekmek için ANT yönetişim tokenlerini biriktirdiler. Bir token, sahiplerine projeni yönetişim konularında oy kullanma hakkı verir. Fiyat hareketleri üzerine spekülasyon yapan çoğu kripto traderının aksine, RFV traderları, Aragon’un ANT’sinde olduğu gibi, yerel tokenları “defter değerinin” veya hazinesinin değerinin altına düşen kripto projelerinden ödeme günlerini toplamaya çalışırlar. Yaygın bir taktik, token geri alımları ve bazı durumlarda tasfiyeler için lobi yapmaktır.

Mayıs ayında Aragon, token sahiplerine hazinesi üzerinde kontrol verme planlarını iptal etti. Çünkü, aktivistlerin artan etkisinden çekindi. Bu acil durum eylemi, bir hafta boyunca yükselen gerilimi sona erdirdi. O hafta içinde Aragon, kamuya açık belgeleri temizledi ve şüpheli birçok aktivist yatırımcıyı Discord’dan yasakladı. Patagon CEO’su Diogenes Caseres, Aragon’un aktivist yatırımcıları Discord sunucusundan kovmasının ardından firmasının raporu derlediğini söyledi. Patagon bu raporu, yasaklanan yatırımcıların toplandığı ve topluluk tarafından yönetilen bir sunucuda paylaştı.

Kripto para

Satışın amacı neydi?

Aragon’un önerilen satın alma işleminin 12 Haziran tarihli ekran görüntüsüne göre “birkaç hafta” sürmesi bekleniyordu. Kripto para projesi, anlaşma gerçekleşmezse aktivistlerin tekliflerini “yeniden değerlendirmeyi” planlıyordu.

Arca çalışanı, diğer aktivistlere, nominal olarak merkezi olmayan bir projeyi satmanın tam olarak ne anlama geleceği belli olmadığını söyledi. Bununla birlikte, önerilen işlemin defter değerinden daha yüksek bir primle değerlendirileceğini belirtti. Rapor, herhangi bir satış müzakeresinin durumu hakkında detay vermiyor. Ancak, aktivistlerin ANT’nin itfalarını işlemek için bir dizi mekanizma araştırdıklarını gösteriyor.

Kripto para

Aragon Association hakındaki iddialar

Rapora göre, medya karartmasını Aragon’un lideri Joan Arus, müzakerelerin bir ön koşulu olarak öne sürdü. Raporda, “Aragon ekibi, özel görüşmelerde CoinDesk muhabirine Aragon’un gözünde ‘adil’ olmayan makaleler yazması için para ödendiğine inandıklarını ima edecek kadar ileri gitti” denildi.

Ayrıca rapor, Aragon’un kendi kamu forumlarını Mayıs ayındaki aktivist kavgası sırasında tasfiye ettiğini belirtti. Paylaşımların %27’sinin kaldığı tahmin ediliyor. Ayrıca, Aragon’un diğer kripto para projelerini satın almasına ilişkin uzun tartışmalar silinmişti. Çarşamba günü Fartanov’a iletilen rapor, yeni oluşturulan bir kripto cüzdanından geldi. Fartanov, raporun bazı sonuçlarını “şaka” olarak reddettiği kendi işlem gömülü mesajıyla yanıt verdi. Bu doğrultu Fartanov, “Güzel hikaye kardeşim. On-chain mesaj gönderme zahmetine saygı duyuyoru. Bu yüzden yanıt veriyorum,” diye yazdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2