Bu Altcoin’de İç Savaş Çıktı: Kurucular Birbirine Dava Açtı, Token Fiyatı Sert Düştü!

Blockchain tabanlı oyun firması Gala Games (GALA) kurucu ortaklarının birbirlerini dava etmesi ile GALA fiyatında sert düşüş yaşandı.

Gala Games kurucu ortağı ve CEO’su Eric Schiermeyer ve diğer kurucu ortak Wright Thurston 31 Ağustos tarihinde Utah Bölge Mahkemesi’nde birebirlerine karşı dava açtı. Schiermeyer, Thurston’u şirket varlıklarını çalmakla suçlarken Thurston ise Schiermeyer’ı şirket varlıklarını israf etmekle itham etti. Gala Games’in 2019 yılı başlarında ikili tarafından ortaklaşa kurulması ve hisse dağılımı bakımından her ikisinin de %50 söz hakkı bulunması işleri karıştırırken GALA fiyatında sert düşüş yaşandı.

8,6 milyar GALA çalındı!

Schiermeyer  tarafından açılan davada Thurston, Gala Games’e ait 130 milyon dolar değerinde GALA’yı çalmakla suçlandı. İddialara göre Thurston, 2021 yılının şubat ayında yatırım şirketi True North United Investments ile birlikte 8,6 milyar GALA‘yı kendi kontrolü altındaki 43 farklı kripto para cüzdanına transfer etti. Thurston, dava dosyasına göre bugüne kadar bu varlıkların yarısını merkezi borsalara gönderdi ve 130 milyon doların üzerinde bir fiyat ile sattı.

Verilen bilgilere göre çalınan 8,6 milyar GALA kamuoyuna açıklanmamasının nedeni olarak o dönemde bu miktar GALA’nın dolaşımdaki toplam arzdan fazla olduğu ve ekosistemin çökmesine neden olabileceği gösterildi.

Schiermeyer ayrıca bu yılın nisan ayında tanıtılan GALA V2 tokenlarının asıl amacının Thurston’un elindeki tokenları ekosistemi etkilemeden devre dışı bırakmak olduğunu söyledi.

Thurston’un bunlara ek olarak Gala Games dışında birçok şirket daha kurduğu ve bu şirketlerin iflas ettiği veya yasal problemlerle yüzleştiği öne sürüldü. Thurston ayrıca şirket yönetiminden uzak kalmak ve aylarca neredeyse ulaşılmaz bir pozisyonda bulunmakla itham edildi.

Schiermeyer, bu suçlamalar ışığında Thurston’un  Gala Games’den uzaklaştırılmasını ve tazminat ödemesini talep etti.

Bunun yanı sıra Thurston, tüm bu suçlamalardan önce mart ayında bir kripto para madencilik şirketi kurmak ve burada müşterilerden elde ettiği fonları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmakla suçlanmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu olayı dolandırıcılık olarak nitelendirmişti.

CEO şirket varlıkları ile özel jetini finanse etti

Öte yandan Thurston ise açtığı davada Schiermeyer’ı, şirket varlıklarını kendi çıkarları için kullanmak ve şirket işleyişi hakkında kendisine bilgi vermemekle suçladı.

Thurston’un iddialarına göre Schiermeyer, İsviçre ve Dubai‘de iş fırsatlarını takip etmek için Gala Games markasını kullanarak şirketler kurdu ve bu şirketlerde kendisini büyük hissedar haline getirdi. Şirket işleyişi konusunda Thurston’a eksik bilgi verdi ve şirkete rehberlik etmesine dolaylı yoldan engel oldu.

Bunun yanı sıra Schiermeyer’ın şirket kaynaklarını özel jetini finanse etmek de dahil çeşitli kişisel harcamaları için kullandığı da iddialar arasında yer aldı.

Thurston ,bu suçlamalar altında benzer şekilde Schiermeyer’ın şirketteki görevinden uzaklaştırılmasını ve 750 milyon dolar tazminat ödemesini talep etti.

Davalar GALA’ya düşüş getirdi

Gala Games kurucuları arasında çıkan iş savaş GALA fiyatını da olumsuz etkiledi. CoinGecko verilerine göre GALA, davaların açıldığı 31 Ağustos tarihinden bu yana 0,01994 dolar seviyelerinden olan 0,01614 dolara kadar gerileyerek %20‘ye varan bir düşüş yaşadı. GALA, haberin kaleme alındığı sıralarda son 24 saat içerisinde %4,7 kayıp ile 0,01681 dolardan alıcı buluyor.

source site-9