Bu 3 Altcoin Ağustos’ta ‘Sat’ Sinyali Veriyor!

Yatırım ve finans haber sitesi Investorplace’in analistleri, Ağustos’ta satılması gereken 3 altcoin listeledi. Seçimler, geçmiş fiyat çöküşlerine ve verimsiz geliştirme faaliyetlerine dayanıyor.

Investorplace, bu ay uzak durulması gereken 3 altcoin listeledi

Kripto piyasası 2023’te geçen yılın kayıplarının bir kısmını geri aldı. Örneğin Bitcoin, yıl başından bu yana %75’lik fiyat artışı kaydetti. Ethereum ise aynı dönemde %53 artışla iyi iş çıkardı. Ancak, durum tüm piyasa üyeleri için aynı değil. Investorplace analistleri, geçmiş fiyat hareketleri ve geliştirme faaliyetlerine göz atarak 3 riskli altcoin listeliyor.

Shiba Inu (SHIB)

İlk sırada yer alan Shiba Inu, 2021’in Dogecoin rallisi ardından taklit bir meme token olarak ortaya çıktı. Bir şaka olarak başlayan SHIB, temelde gerçek bir amaca hizmet etmez. Temelde, Dogecoin alternatifi bir altcoin olarak görev alır. Fiyat açısından en önemli katalizörü, Elon Musk’ın sosyal medya hesabından paylaştığı evcil köpeğinin tweet’leridir.

Hiçbir pratik amacı veya faydası olmamasının ötesinde, SHIB aynı zamanda son altı ayda %40’tan fazla değer kaybetti. Bu nedenle, piyasada son derece volatil bir altcoin olmaya devam ediyor. Ayrıca, Shiba Inu’nun şu anda kuruş fiyatlı olduğunu belirtelim. Investorplace analistleri, Shiba Inu ekibinin son duyurularını göz ardı ederek, düşük fiyat performansının yıkıcı olacağını söylüyor.

Ripple (XRP)

13 Temmuz’da SEC karşısında zafer kazanan XRP’de kırmızı listede yer alıyor. XRP fiyatı bu tarihten sonra önemli bir toparlanma kaydetti. Fakat, bu 2x’lik ralli aynı zamanda büyük bir düzeltmeyi beraberinde getiriyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, XRP’nin hisse senedi gibi bir menkul kıymet olmadığını ve bir menkul kıymet gibi düzenlenmemesi gerektiğini belirleyen mahkeme kararının ardından Temmuz ayında tüm altcoin piyasası harekete geçti. XRP daha sonra %40’a kadar düşüş gördü.

XRP sadece bir gün içinde %76’nın üzerinde şaşırtıcı bir performans kaydetti. Bu esnada altcoin analistleri de çıtayı epey yükseltti. Bir Wells Fargo analisti, XRP’nin 500 dolara kadar çıkabileceğini söylediği tahminlerle manşetlere çıktı. Yine de, Investorplace analistleri bazı konularda dikkat olmaya çağırıyor…

XRP’ye yönelik katalizörler ve olumlu duygular cesaret verici olsa da, XRP daha önce buradaydı. Altcoin ATH seviyesi 3,38 dolara Ocak 2018’de ulaştı. Şu anda bu seviyenin %81 altında işlem görüyor ve yıllarca baskı altında kaldı. Analistler, olumsuz duyguların bir süre daha devam etmesini bekliyor.

Solana (SOL)

Son sıradaki Solana, altcoin piyasası son 12 ay içinde genel olarak büyürken %44 düşüş yaşadı. Bu da SOL’a yönelik umutsuzluğu daha da artırıyor. Solana başlangıçta sözleriyle büyük beklentilere yol açmıştı. Hatta pek çok kripto meraklısı uzun vadeli kesin bir yükseliş beklentisine girdi.

DeFi işlemleri söz konusu olduğunda, Ethereum ile Solana’nın birçok benzerliği bulunuyor. Ancak SOL, DeFi işlemlerini Ethereum’a göre daha hızlı bir şekilde işleyebiliyor. Bu da birçok kişinin onun ETH’ye üstün olduğunu düşünmesine neden oluyor. Şu an Solana, Ethereum’un saniyede 30 işlem yapabilmesine karşın saniyede 65,000 işlemi işleyebilme kapasitesine sahip. Savunucular, Solana’nın bu yüksek işlem hızının, geleneksel bankalar ve kredi kartı şirketleri dahil olmak üzere ETH gibi platformlar üzerinde bir avantaj sağladığını belirtiyor.

Ancak burada bir sorun var. Ethereum, daha enerji verimli bir iş kanıtı (PoS) işlem protokolüne geçtiğinden beri, yatırımcılar ETH’ye daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bu nedenle, Solana’ya olan talep azaldı ve fiyat düşüşü meydana geldi. Gelecekte SOL’un toparlanma şansı var. Ancak şu an için, kısa vadede daha fazla düşüş yaşanabileceği göz önünde bulundurulmalı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1