Bu 2 Altcoin Riskli Bölgede! Tasfiye Gelebilir

Ekim 2022’de meydana gelen BNB Bridge hack girişimi, BSC tabanlı Venus Protokolü zor durumda bıraktı. Protokol şu anda 200 milyon dolar değerinde 900.000 BNB pozisyonun ağırlığını taşıyor. BNB fiyatı kritik bir desteği kırarsa, Venüs tasfiye riskiyle karşı karşıya kalacak. Altcoin piyasası önümüzdeki günlerde farklı bir krize daha hazırlık yapıyor.

Venus, BNB tasfiye riskiyle karşı karşıya: Altcoin piyasası çöküşü destekliyor

BSC tabanlı Venus Protokolü, son zamanlarda yaşanan güvenlik açığı ve düşen Binance Coin (BNB) fiyatı nedeniyle tasfiye riskiyle karşı karşıya. Altcoin topluluğu, hack girişiminde ele geçirilen BNB teminatına yönelik sorunlara dikkat çekti. 2022’de meydana gelen hack, BNB fiyatının düşmesine neden oldu. Bilgisayar korsaları hafta sonu bu fonların bir kısmını tasfiye etti.

PeckShield’den alınan verilere göre, Venüs’teki BNB Köprüsü istismarcısının sağlık oranı tehlikeli seviye olan 0,99’da duruyor. BNB’nin fiyatı 207,9 dolara düşerken, daha fazla fiyat düşüşüne ilişkin endişeler bu adresin kırılganlığını artırıyor.

BNB Bridge korsanları şu anda büyük miktarda BNB tutuyor. Aynı zamanda Venüs Protocol üzerinde önemli bir borç pozisyonuna sahip. Hack olayına rağmen, Venüs hala BSC üzerinde ikinci en büyük DeFi projesi konumunda, Altcoin projesi şu anda 600 milyon doların üzerinde toplam kilitli değere sahip.

Burada önemli olan, BNB fiyatının tasfiyeyi tetikleyecek seviyelerden uzak durması. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, bu seviye daha önce 220 dolardı. Son düşüş ve ek likidite ile birlikte şu anda 200 dolar seviyelerinde.

20 doları kaybeden Solana, serbest düşüşün eşiğinde

Geçen haftanın piyasa düzeltmesi, BTC ve ETH’de olduğu gibi çoğu altcoin için yıkıcı oldu. SOL için haftalık zaman çerçevesi teknik analizi, fiyatın uzun vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıktığını gösteriyor. Hat, ATH seviyesinden bu yana, özellikle 609 gündür yerindeydi.

Aşırı bir ayı piyasasında, SOL fiyatı direnç çizgisine düşebilir ve bunu destek olarak doğrulayabilir. Hat şu anda 15,50 dolarda, mevcut fiyatın %26 altında.

Haftalık teknik analizdeki görece tarafsız görünümün aksine, günlük trend düşüş eğilimi gösteriyor. Bunun birincil nedeni, 27 dolarlık direnç alanının üzerinde gözlemlenen sapmaydı. Daha sonra önemli bir düşüşün izlediği çok uzun bir üst fitil (beyaz daire) oluşumu da düşüşü destekledi.

Ayrıca SOL, 15 Ağustos’ta düşüş oranını hızlandırdı. Böylece, iki gün sonra 20 dolarlık bir düşüşe yol açan daha düşük bir yüksek (kırmızı simge) oluşturdu. Bu olaylar, altcoin fiyatının 27 dolar işaretine ulaşamamasıyla birlikte, zayıflık belirtilerinin göstergesidir.

Aşırı bir boğa hangi seviyelere işaret ediyor?

Böyle bir senaryoda, akla gelebilecek bir gelecek fiyat senaryosu, yaklaşık %115’lik önemli bir ralliyi içerecek. Bu da sonraki dirence 46 dolara doğru yolu temizliyor. Solana şu anda teknik olarak düşüş eğilimini soğuttuğu 21 dolar bölgesine işlem görüyor. Altcoin için bu seviye kısa vadeli görünüm açısından kritik olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1