Brent Petrol Yeni Haftaya Satıcılı Başladı

Haziran ayının son günlerinden itibaren yükeliş trendi sergileyen brent petrol, yeni haftada ralliye ara verdi. Brent petrol fiyatı en büyük ihraççılardan Rusya ve Suudi Arabistan’ın üretimi kısma kararları ile uzun süredir değer kazanıyordu.

Yaz başında 71 dolar seviyesine kadar düşen petrol, söz konusu gelişmeler ile birlikte önce 78$ direncini aştı. Temmuz ayının ortasında direnci desteğe dönüştüren petrol 86$’a hareket etti.

Brent petrol fiyatı.

Kısa vadeli emtia yatırımcıları, fiyatın bu seviyeyi de aşıp aşmayacağını yakından takip ediyor. Petrol, 86$ direncini geçtiği takdirde teknik olarak 97$’a kadar ralliye devam edebilir.

Bu senaryo gerçek olur ise ülkemizde halihazırda yüksek olan akaryakıt fiyatlarına yeni zamların gelmesi olası. Ancak makroekonomik veriler, büyük sanayi üreticisi ülkelerde talebi körükleyecek bir ortamın olmadığını ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz hafta S&P Global’in hesapladığı Euro Bölgesi İmalat PMI endeksi 42,7 puana düştü. Bu rakam, Mayıs 2020’den bu yana endeks üzerinde kaydedilen en düşük veri oldu.

source site-2