Borsa İstanbul’dan 5 Hisseye Tedbir Kararı!

Borsa İstanbul bazı hisselere yönelik yeni tedbir kararlarını açıkladı. Açıklamalara göre, EMKEL paylarına yönelik (Emek Elektrik Endüstrisi) “Emir Paketi Tedbiri” uygulaması başlanırken, ISMEN (İş Yatırım Menkul Değerler) , PAPIL (Papilon Savunma), RUBNS (Rubenis Tekstil Sanayi) ve SDTTR (SDT Uzay ve Savunma) paylarına “Açığa Satış” ve “Kredili İşlem Yasağı” getirildi.

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan bir bildiriyle bazı hisse senetleri için alınan yeni tedbir kararlarını duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu’nun yönergeleri doğrultusunda hayata geçirilen Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde, EMKEL payına yönelik olarak 15 Ağustos 2023 tarihinden (seans başından) 14 Eylül 2023 tarihine (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri uygulanacağı belirtildi.

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin yasaklanması, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları içeren bir tedbir mekanizması. Bu süreç boyunca, ilgili payda daha önce tanımlanmış olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirlerinin de devam edeceği belirtildi.

Aynı bildiride, VBTS kapsamında olan ISMEN, PAPIL, RUBNS ve SDTTR paylarının da 15 Ağustos 2023 tarihinden (seans başından) 14 Eylül 2023 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği açıklandı.

source site-2