BNB ve Bu 2 Altcoin Krizin Eşiğinde! Bu İse Rekor Kırıyor…

BNB Coin, Dogecoin ve Shiba Inu, son düşüşle birlikte kritik destek seviyelerini tutmakta zorlanıyor. Bu esnada, Bitcoin Ordinal’leri yeni bir kilometre taşını geride bıraktı.

BNB, DOGE ve SHIB, kaosun ortasında çift haneli eridi

BNB Coin (BNB)

Binance destekli BNB, yaklaşık bir yılın en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Bu esnada, piyasa gözlemcileri, Binance’in BNB fiyatını belirli bir eşiğin altına düşmesini engellediğini tahmin ediyor.

Bitcoin’in 17 Ağustos’taki ani çöküşünden önce BNB, Binance’in çeşitli yetki alanlarındaki yasal mücadelesine rağmen 240 dolar aralığının üzerinde işlem gördü. Bununla birlikte, piyasa koşulları, BNB fiyatını 19 Ağustos’ta yılın en düşük seviyesi olan 215 dolara gönderdi.

Geçtiğimiz yıl BNB, Binance’in karşı karşıya olduğu sorunlara atfedilen önemli ters rüzgarlarla karşı karşıya kaldı. Haziran ayında, ABD’li düzenleyici SEC, kripto şirketine karşı açtığı davada, BNB Coin’i Binance USD (BUSD) ile birlikte menkul kıymet olarak sınıflandırdı. Bu gelişme BNB Coin’e yönelik talebi ciddi ölçüde baltaladı.

BSC hacimleri de eriyor

BNB fiyat düşüşü, Binance Smart Chain’deki on-chain aktivitenin azalmasıyla da ilişkiliydi. DeFi faaliyetleri, DeFillama verilerine göre haftalık değişim hacminin 24,70 milyar dolarlık zirveden 2,34 milyar dolara düşmesiyle büyük ölçüde düştü. Ek olarak, DeFillama’ya göre ağdaki varlıkların toplam değeri %87 düşerek 2,84 milyar dolara geriledi.

Bu da BSC’deki azalan ağ etkinliğinin, BNB’ye olan talebin azalmasına neden olduğu anlamına geliyor.

BNB ve Bu 2 Altcoin Krizin Eşiğinde! Bu İse Rekor Kırıyor...

Bu arada, Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, 19 Ağustos’ta, BNB’nin fiyatını piyasa güçlerinin belirlediğini söyledi. CZ, borsasının BNB fiyatının 212 doların altına düşmesini şiddetle savunduğuna dair spekülasyon yapan piyasa gözlemcilerine yanıt verdi. Ancak, “BNB fiyatının piyasa tarafından belirlendiğini” belirterek gerekçeyi sorguladı.

Bu arada Binance, BNB’nin fiyatını desteklemekle ilk kez suçlanmıyor. Haziran ayında CZ, borsasının kripto para birimini korumak için Bitcoin sattığı iddialarını yalanlamıştı. Kriptokoin.com olarak ayrıntılara bu yazıda yer verdik.

Dogecoin ve Shiba Inu’da çift haneli düşüyor

Shiba Inu ve Dogecoin son performanslarıyla yatırımcıların endişelerini artırıyor. Cuma gününün işlem saatlerinde SHIB, 24 saat içinde %12’lik düşüş kaydetti. Bu esnada, haftalık değer kaybı %22’ye ulaştı. Düşüş, Shibarium’un lansmanını takiben köprü sorunlarına ilişkin yaygın raporlarla ilişkiliydi.

Shibariumscan’ın verilerine göre işlemler beş saatten fazla askıya alındı. Bir kullanıcının, 750.000 dolar değerindeki Bone’ye ek olarak 954 ETH işlem yapmaya çalıştığı bildirildi. Bu da yaklaşık 1.7 milyon dolar anlamına geliyor. Shibarium ağında birkaç işlemin 9 saatten uzun süredir beklemede olduğu doğrulanmış görünüyor.

Bu esnada, Dogecoin fiyatı da haftalık kaybını %15’in üzerinde tutuyor. BNB, DOGE ve SHIN fiyatlarındaki olumsuz ivmesinin ortasında, Bitcoin Ordinal’leri yeni bir kilometre taşını geride bırakıyor…

BNB ve DOGE düşerken, Bitcoin Ordinal’leri rekor kırıyor

Dune Analytics verilerine göre, Bitcoin’e yapılan kayıt sayısı şu anda 25 milyonu aştı. 30 Temmuz’da günlük olarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 422,164’e ulaştı. Bitcoin Ordinal’leri, NFT’ler gibi işlev gören özel dijital kayıtlardır ve en küçük Bitcoin birimi olan Satoshi’ye kaydedilebilir.

Diğer yandan, Ordinals işlem hacmi ve satış sayısı Mayıs ayından bu yana %97’den fazla düşüş kaydetti. Bitcoin Ordinals ticareti yapan benzersiz aktif cüzdanların sayısı da %90 azaldı. DappRadar verilerine göre:

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Blue-Chip NFT’leri de son zamanlarda hacim kaybediyor. Bunların arasında Bored Ape Yacht Club ve CryptoKitties popüler projeler yer alıyor. BNB fiyatının önümüzdeki günlerde 210 dolar bölgesini tutması, gündeme çevreleyen gelişmeler arasında olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1