Bluzelle (BLZ) Coin Neden Yükseliyor: Fiyat Kısa Sürede 2x Yaptı!

Merkeziyetsiz uygulama (dApp) hizmet sağlayıcısı Bluzelle’in yerel kripto para birimi BLZ, geçtiğimiz hafta sonu 2x’ten fazla değer kazancı kaydetti.

Bluzelle’in yerel kripto para birimi BLZ, geçtiğimiz hafta sonu iki günlük süreçte yaşadığı 2x’ten fazla yükselişle yatırımcısını sevindirdi. BLZ, süreç içerisinde 0,0537 dolar seviyesinden 0,1119 dolar seviyesine kadar yükselerek %110’a yakın artış performansı gösterdi. Daha sonrasında %12’ye yakın geri çekilen BLZ yazım fiyatı olan 0,107 dolar seviyesine düştü. 

BLZ’ye gösterilen ani ilgi borsalar üzerinde BLZ’nin fonlama oranlarını da etkiledi. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yanı sıra Bybit ve Bitget’de BLZ/USDT fonlama oranları negatif olarak %2 ile %2,5 arasında değişti.

Vadeli BLZ hacimleri ise son 24 saat içerisinde Binance, ByBit ve Bitget’de sırasıyla 1,93 milyar dolar, 579 milyon dolar ve 251 milyon dolar seviyesine ulaştı. Üç borsadaki toplam vadeli hacminin 2,7 milyar doları aştığı görüldü.

Yükselişi ne tetikledi?

Coinglass verilerine göre BLZ’de toplam açık pozisyon büyüklüğünün 125 milyon doların üzerine çıktığı görünürken bu pozisyonların büyük bir kısmının long (uzun) yönlü olması dikkat çekti. Elde edilen veriler göz önüne alındığında söz konusu yükselişin short squeeze adıyla bilinen short (kısa) pozisyon tasfiyesi amacıyla yapılmış olabileceği düşünülüyor.

Binance üzerinde gerçekleşen 522 bin dolarlık ve Bybit’te yaşanan 1,33 milyon dolarlık short tasfiyesi bu durumu destekler nitelikte bulunuyor.

source site-9