Bloomberg’in Kıdemli Analisti McGlone, Bitcoin’in Geleceği Hakkında Tahminlerini Paylaştı

ABD Hazinesi’nin iki yıllık tahvil faizleri %5’e yaklaşarak ekonomik kriz ve Bitcoin’in (BTC) doğuşundan bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, tecrübeli bir analiste göre BTC uzun süreli bir düşüşle karşı karşıya kalabilir.

Bloomberg analisti Mike McGlone’a göre bu yükseliş, küresel resesyonun ardından altına dijital bir alternatif olarak üretilen BTC başta olmak üzere çoğu riskli varlık için ciddi bir zorluk teşkil edebilir.

McGlone’un 100 haftalık hareketli ortalamalara odaklanan analizi, Bitcoin’in 1930’daki ABD borsasına benzer şekilde net bir devrilme modeline ve aşağı yönlü gidişata sahip olduğunu gösterdi. Analist, BTC ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Finansal krizin ve aşırı düşük faiz oranlarının ardından doğan çığır açıcı bir teknoloji olan BTC, uzun bir geri çekilme dönemiyle karşı karşıya olabilir.”

BTC’nin sıfıra yakın ve negatif faiz oranlarının olduğu bir dönemde altının dijital bir versiyonu olarak cazip olsa da, şu anda iki yılda yaklaşık %10 toplam getiri sağlayan dünyanın en güvenli menkul kıymetlerinin manzarayı değiştirebileceğini ve daha büyük risk taşıyan çoğu varlığın fiyatlarını baskılayabileceğini sözlerine ekledi.

Analist sözlerini şöyle tamamladı:

“ABD Hazinesi’nin iki yıllık tahvillerinin en son %5 civarında getiri sağladığı dönem, finansal krizden ve Bitcoin’in doğuşundan önceydi; bu da çoğu riskli varlığın karşı karşıya olduğu olumsuzlukların habercisi olabilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4