Bloomberg Analisti: SEC Tüm Bitcoin ETF Başvurularının Kararını Erteleyecek!

SEC’nin kripto odaklı yatırım şirketi Ark Invest tarafından yapılan spot Bitcoin ETF başvurusuna dair kararı ertelemesinden sonra diğer başvurulara da aynı muameleyi yapacağı öne sürüldü.

Bloomberg 13 Ağustos tarihinde yayınladığı haberde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) önümüzdeki ayın başında vereceği spot Bitcoin ETF başvurularına dair kararı yüksek ihtimalle erteleyeceğini söyledi.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart regülatörün kararı ertelemesini zaten beklediklerini söyledi. Bu ertelemeyi değiştirebilecek tek şeyin kripto odaklı yatırım şirketi Grayscale’in GBTC fonunu spot Bitcoin ETF’ine çevirmek için SEC’ye açtığı davada verilecek bir karar olduğunu söyleyen Seyffart, bu durumda dahi karar ertelemelerinin ihtimal dahilinde kalacağını ifade etti.

Bloomberg tarafından gelen bu tahmin, yatırımcıları şaşırtmadı. Zira kripto para ekosisteminden pek çok aktör ETF’lere dair bir karar verilmesinin uzun zaman alabileceğini öne sürmüştü. Özellikle birçok Bitcoin ETF başvurusunda yer alan ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in gözetim partneri olarak belirlenmesinin hem onay şansını artıracağı hem de kararı geciktireceği yönünde çeşitli spekülasyonlar ortaya sürülmüştü. Kripto odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz SEC’nin ETF’lere kesinlikle onay vereceğini ancak bu durumun 4 ile 6 ay sürebileceğini söylemişti.

Mevcut spot Bitcoin ETF başvurularının en yakın karar tarihlerinin eylül ayının ilk haftasında toplandığı görüldü. Global X’in spot Bitcoin başvurusuna dair karar tarihinin ise 2023’ün ekim ayında bulunduğuna dikkat çekildi.

Regülatör 11 Ağustos tarihinde Ark Invest tarafından yapılan spot Bitcoin ETF’ine dair kararını belirtmemeyi tercih etmiş ve konuya dair daha fazla inceleme talep ettiğini bildirmişti.

 

source site-9