Bitcoin’de Uzun Vadeli Hareketsiz Coin Arzı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde: Ne Anlama Geliyor?

Kripto para borsası Bitfinex’in yeni raporu, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin son dönemdeki fiyat dalgalanmalarına rağmen BTC biriktirmeye ve elde tutmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Rapora göre, Bitcoin arzının %40’ı üç yıldan fazla bir süredir hareket etmedi ve bu oran bu ölçüt için tüm zamanların en yüksek seviyesi.

Raporda, blok zincirinde ne kadar süreyle ve kaç adet coin’in hareket ettiğini izleyen Coin Days Destroyed metriği kullanılıyor. Metrik ne kadar yüksekse, ağ o kadar aktif anlamına geliyor. Metrik ne kadar düşükse, coin’ler o kadar hareketsizdir.

Raporda, üç yılı aşkın süredir aktif olmayan coinlerin büyük ölçüde hareketsiz kalmaya devam ettiği ve bunun da “daha geniş bir pozitif duygu ve piyasa dalgalanmalarına karşı potansiyel esneklik” anlamına geldiği belirtiliyor.

Rapor, BTC Ağustos ayını 26.000 doların altında kapatıyor olsa da, bu uzun vadeli coin sahiplerinin uzun vadede BTC için boğa görünümüne sahip olduğunu öne sürüyor.

Ancak raporda, bir yıldan daha az bir süredir aktif olmayan coinlerin daha fazla hareket belirtisi gösterdiği de kaydedildi. Analistlere göre bu zaman dilimindeki hareketler fiyattaki düşüşten önce geldi.

Raporda, 17 Ağustos’ta yaşanan ve 1 milyar doların üzerinde likidasyonla BTC’nin 25.000 dolar seviyesine inmesine neden olan BTC çöküşüne atıfta bulunuldu. Analistler, “Ayı piyasasında spot pozisyon alan ‘daha yeni’ uzun vadeli sahipler şu anda tedirgin, ancak panik halinde değiller” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4