Bitcoin’de Son Bir Yılda Veriler Nasıl Değişti? CryptoQuant Analistleri Açıkladı

Kripto para analiz şirketi CryptoQuant, geçtiğimiz yıl boyunca Bitcoin’de meydana gelen bazı değişiklikleri açıkladı.

Veriler, ABD merkezli merkezi borsaların Bitcoin rezervlerinde önemli bir düşüş olduğunu, ABD dışındaki borsaların ise rezervlerini arttırdığını gösteriyor. Veriler ayrıca şirketlerin sürekli olarak BTC biriktirdiğini ve son fiyat hareketinin vadeli işlemler piyasası tarafından yönlendirildiğini ortaya koyuyor.

CryptoQuant’a göre, Binance, OKX ve Bitfinex gibi ABD dışı borsalardaki Bitcoin rezervleri geçtiğimiz yıl %10’dan fazla arttı.

Diğer yandan Coinbase, Gemini ve Kraken gibi ABD merkezli borsaların BTC rezervleri en az %30 olacak şekilde azaldı. Son zamanlarda ABD’de yaşanan düzenleyici baskı muhtemelen yatırımcıları off-shore borsalara yöneltti.

CryptoQuant ayrıca, kurumsal yatırımcıların birikim yapıyor olma ihtimaline işaret edebilecek şekilde, merkezi borsalardan çekilen Bitcoin miktarını ve düzenini de analiz etti. Örneğin, yalnızca Ağustos ayında, kurumsal yatırımcılar arasında en popüler borsalardan biri olan Gemini’den şirketin toplam BTC’lerinin kabaca %25’e karşılık gelen 20 binden fazla BTC çekildi.

Şirket bu para çekme işlemlerinin izini sürdü ve bunların kurumsal yatırımcılara ya da saklama kuruluşlarına ait olduğu bilinen 1QB, 1Et ve 35g gibi cüzdanlara aktarıldığını tespit etti.

CryptoQuant, mevcut sözleşmelerin toplam değerini ölçen Bitcoin açık pozisyonunun Kasım 2022’den bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5