Bitcoin’de Hashprice Tüm Zamanların En Düşük Seviyesine İndi! Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin madenciliği, Bitcoin fiyatı durgun kaldıkça ve madenci sayısı arttıkça daha zorlu ve daha az karlı hale geliyor.

Bitcoin madenciliğinin performansını takip eden bir web sitesi olan Hashrate Index’e göre, bir birim işlem gücünün günde ne kadar gelir üretebileceğinin bir ölçüsü olan hashprice, Pazar günü tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0.06 dolara düştü.

Bu, kripto para madencilerinin çalışmaları karşılığında daha az kazandıkları ve faaliyetlerini genişleten diğer madencilerin daha fazla rekabetiyle karşı karşıya kaldıkları anlamına geliyor.

Artan rekabetin nedenlerinden biri, her dört yılda bir gerçekleşen ve ağ tarafından madencilere verilen Bitcoin ödüllerinin miktarını yarı yarıya azaltan bir sonraki Bitcoin yarılanması beklentisi. Bir sonraki yarılanmanın 2024 yılında gerçekleşmesi bekleniyor ve madenciler ödüllerden aldıkları payı korumak için o tarihten önce mümkün olduğunca fazla bilgisayar gücünü güvence altına almaya çalışıyor.

Ancak bu aynı zamanda, geçerli bir işlem bloğu bulmanın ve ödül kazanmanın zorluğunun ölçüsü olan madencilik zorluğunun da rekor seviyelere yükseldiği anlamına geliyor. Zorluk derecesi, bloklar arasındaki ortalama süreyi 10 dakikada tutmak için her iki haftada bir otomatik olarak ayarlanıyor.

Bazı madenciler, Bitcoin fiyatının 2022’deki düşüşünden sonra toparlandığı bu yılın başlarında hisse ve coin satışlarından sermaye toplayarak düşük hash fiyatıyla başa çıkabildi. Ancak, Bitcoin fiyatı durgunlaşmaya veya düşmeye devam ederse ve madenciler arasındaki rekabet yoğunlaşırsa, bazı madenciler likidite sorunlarıyla karşılaşabilir ve piyasadan çıkabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4