Bitcoin’de Düşük Likidite Alarmı: “Fiyatı Yüzde 1 Aşağı Çekmek İçin Yalnızca 463 BTC Gerekiyor”

Bitcoin (BTC) fiyatı, Elon Musk tarafından kurulan SpaceX’in BTC varlıklarının bir kısmını azalttığı ve bazı coinleri sattığını ortaya koyan bir haberin ardından keskin bir düşüş yaşamıştı.

Bir yatırım grubu olan Coinshares’in araştırma müdürü James Butterfill, SpaceX’in Bitcoin değer kaybı ve satışına yönelik piyasa tepkisinin, düşük işlem hacimleri ve kripto piyasasında azalan volatilite ile güçlendiğini söyledi. Bu durumun piyasayı çok daha büyük işlemlere aşırı hassas hale getirdiğini söyledi.

Ayrıca tarihsel verilerin, piyasanın Elon Musk’ın eylemlerine genellikle sert tepki verdiğini gösterdiğini ve bu son olayın yatırımcı duyarlılığını daha da azaltabileceğini düşündürdüğünü belirtti.

Bitcoin Fiyatının Yüzde 1 Değer Kaybetmesi İçin Yalnızca 463 BTC Satılması Yeterli

Kripto para sektöründen bir bilgi sağlayıcısı olan CCData verilerine göre likiditenin zayıflığını gösterecek şekilde son çöküşte Bitcoin fiyatını mevcut piyasa değerinin yüzde biri kadar aşağı çekmek için yaklaşık olarak 12 milyon dolar değerindeki yalnızca 463 BTC satılması gerekiyordu.

Mart ayında ise, kripto piyasaları Silicon Valley Bank’ın çöküşüyle sarsıldığında, token fiyatını yüzde 1’den daha fazla hareket ettirmek için o zaman kabaca 17 milyon dolara eşdeğer 856 BTC satılması gerekiyordu.

Son zamanlarda likitidenin bu kadar düşük olması, piyasanın manipülasyonlara daha açık olduğunu gözler önüne seriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4