Bitcoin’de 8.000 Dolar Bekliyorum Diyen Bloomberg Analisti Fikir Değiştirdi: “Yeni Dip Noktası 30.000 Dolar Olabilir”

Kısa bir süre önce yaptığı açıklamalarında Bitcoin (BTC) fiyatında 8.000 dolar ila 12.000 dolara bir düşüş beklediğini söyleyen Bloomberg analisti Mike McGlone, yaptığı son açıklamasında fikrini değiştirmiş gibi görünüyor.

McGlone, daha önce yaptığı açıklamalarında BTC 10.000 doların altına düşse bile halen dünyanın en iyi performans gösteren varlığı olmayı sürdüreceğini, fakat Covid-19 öncesi seviyelere düşmesinin bir zorunluluk olduğunu söylemişti.

Bugün yaptığı açıklamasında ise McGlone, ABD’de Bitcoin Spot ETF başvurularının kabul edilme olasılığının artması ve SEC tarafından son değerlendirilme tarihlerinin yaklaşmasıyla beraber farklı bir tutum almışa benziyor.

BTC Spot ETF başvurularının artık kaçınılmaz olan kabullerinin yaklaştığını belirten McGlone, daha önce dip seviyesi olarak gösterdiği 12.000 dolar seviyesinin yerine artık yeni dip ve yükseliş başlama noktasının 30.000 dolar olabileceğini söyledi.

FED’in halen gerçekleştirdiği sıkılaştırma politikalarının tüm riskli varlıklara tehlike oluşturmaya devam ettiğini söyleyen McGlone, buna rağmen BTC fiyatının 30.000 doların üstüne çıkıp burada kalmaya devam etmesi halinde 2020 yılının ikinci yarısında 12.000 dolardan yaptığına benzer bir şekilde yukarı yönlü bir geri dönüş yaşanabileceğini söyledi.

Bununla birlikte McGlone, 2020 yılından farklı olarak günümüzde likidite konusundaki sıkıntılar ve çoğu merkez bankasının halen faiz artırmasının risk oluşturduğunu da ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4