Bitcoin İçin Yükseliş Zamanı Geldi Mi? Santiment Değerlendirdi!

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasası büyük bir çöküş yaşadı ve Bitcoin 25.000 dolara kadar sert bir şekilde düştü.

25.000 dolarlık seviye yatırımcılar arasında dip olarak adlandırılırken Santiment‘ten yatırımcıların duyguları konusunda bir paylaşım geldi.

Bu noktada hala yatırımcı duyarlılığının piyasaları yönlendirdiğini belirten Santiment, çöküş sırasında “dipten satın alma” ifadelerinde büyük bir artış görüldüğünü söyledi.

Santiment, bu artışın yatırımcıların piyasanın hızlı bir şekilde toparlanacağına dair iyimserliğinin oldukça yüksek olduğunu gösterdiğini belirtti.

Ancak son birkaç günde bu durumun önemli ölçüde azaldığına dikkat çeken Santiment, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Düşüş sonrası “dipten satın alın” ifadelerinde büyük bir artış görmemiz sürpriz değil.

Bu durum, yatırımcıların piyasanın hızlı bir şekilde toparlanacağına dair iyimserliğinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Ancak son birkaç günde bu oran büyük ölçüde azaldı. Yatırımcıların artık bunun bir dip alım noktası olduğundan emin olmaması iyi bir işaret.

Bu, piyasaya kötümserliğin yeniden hakim olmaya başladığı anlamına geliyor.”

Bununla birlikte sosyal platformlarda da dipten satın alma duygusunun arttığına dikkat çeken Santiment, “sosyal platformlarının genelinde dip satın alma duygusu aynı hizaya gelip tarafsız sözlere geri döndüğünde, bu, gerçek fırsatın tarihsel olarak sabırlı tüccarlar için kendini sunduğu zamandır ve bu duygu yavaş yavaş azalmaya başladı.” dedi.

Son olarak Bitcoin ile ilgili tartışma yüzdesinin de yükseldiğini belirten Santiment, Bitcoin’in sosyal hakimiyetinin oldukça yüksek kalmasının iyiye işaret olduğuna dikkat çekti.

Bu noktada Santiment, BTC ile ilgili yüksek tartışmaların korkuyla örtüştüğünü daha spekülatif varlıklar olan altcoinlerle ilgili tartışmaların ise açgözlülükle örtüşme eğiliminde olduğunu belirtti.

Santiment “Korku, piyasaların yükseldiği zamandır. ” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4