Bitcoin Fiyatı Neden Düştü? 29.000 Doların Altına Gerilemenin Sebebi Ne?

Bitcoin (BTC) fiyatı, üstünde direnmeye çalıştığı 29.000 doların altına indi.

Kripto para yatırımcıları ise son düşüşün nedenini merak ediyor. Analistlere göre Bitcoin ile birlikte ABD hisse senedi borsaları da günü negatif bölgede kapattı ve gerilemenin nedeninin bugün açıklanan FED tutanakları olduğu düşünülüyor.

Açıklanan FED tutanakları yatırımcılar tarafından şahin (hawkish) olarak nitelendirilmişti. Tutanaklara göre FED üyeleri halen enflasyonun çok yüksek olduğunu ve ek faiz artırımlarına ihtiyaç duyulabileceğini düşünüyor.

Nasdaq 100 15.000’in altına inerek Haziran ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi (en yüksek seviyelerden neredeyse %7 düştü). Benzer bir yaklaşık olarak %1’lik düşüş BTC fiyatında da gözlendi.

Bununla birlikte tutanaklar Eylül ayındaki bir sonraki faiz kararına ilişkin kesin bir yönlendirme yapmazken, gelecekteki adımların gelen bilgilerin “bütününe” ve bunların görünüm üzerindeki etkilerine bağlı olması gerektiğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5