Bitcoin Borsası Binance Rusya Yaptırımlarına Uymuyor Mu? WSJ’den Yeni İddia!

ABD’nin en büyük medya aktörlerinden biri olan Wall Street Journal, Binance hakkında yeni bir haber yaptı.

Buna göre WSJ, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uymadığını ve Rusların yurt dışına para taşımasına yardımcı olduğunu iddia etti.

Haberde Binance’in her ne kadar Rusya yaptırımlarına uyduğunu söylese de verilerin uymadığını gösterdiği belirtildi.

WSJ, elde edilen verilerin Binance’te Rus rublesi alım satımlarının devam ettiğini gösterdiğini ve Rus vatandaşlarının borsadaki Ruble alım satımında yaptırım uygulanan bankaları kullandığını iddia etti.

Bu noktada WSJ, Rus vatandaşlarının Binance’in uzun süredir çalıştığı ödeme şirketi Advanced Cash’i kullandığını belirtirken şirket sözcüsü bu iddiaları yalanladı.

Şirket sözcüsü firmanın herhangi bir Rus bankasıyla çalışmadığını ve Mart 2022’den bu yana kendi ruble işleme tesislerini kullanmadığını söyledi.

Binance sözcüsü de WSJ iddialarını yalanlarken Binance’in Rusya’ya uygulanan finansal yaptırımlara uygunu belirterek yaptırım listesinde bulunan herhangi bir banka yada platformla çalışmadıklarını vurguladı.

Sözsü ayrıca Rus kullanıcılarının Binance ticaretini kısıtladıklarını ve Rus vatandaşlarının eşler arası hizmeti kullanarak dolar ve euro alıp satmasının yasak olduğunu da sözlerine ekledi.

“Binance, küresel yaptırım kurallarına uyuyor ve uluslararası topluluk tarafından kara listeye alınan kişilere, kuruluşlara, kuruluşlara ve ülkelere yaptırımlar uygulayarak bu tür aktörlerin Binance platformuna erişimini engelliyor.

Ayrıca Binance eşler arası hizmet konusunda da Rusya’da veya başka yerlerde hiçbir bankayla hiçbir ilişkisi yoktur ve yaptırım listesinde yer alan herhangi bir banka yada platformla işbirliği yapmıyor.”

Son olarak konuyla bilgisi olan bir kişinin ABD Adalet Bakanlığı’nın ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının olası ihlaliyle bağlantılı olarak Binance’i araştırdığı da belirtildi.

WSJ, bu durumun potansiyel olarak Binance’in ABD’deki karşılaşabileceği yasal sorunları artırdığını ifade etti.

Hatırlanacağı üzere üzere Binance, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra Batı yaptırımlarının gerekliliklerini uyguladığını ve Rusya’daki hizmetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4