Bitcoin Borsası Binance CEO’su Bu Defa Çok Sert!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ)’den bugün Bitcoin BTC’yi hedef alanlar için açıklama var. Bitcoin’in bir balon içinde olduğunu öne süren spekülatif ve yanıltıcı manşetlere karşı tavır aldı. CZ, kısa süre önce Twitter’da paylaştığı bir mesajda bu başlıkları eleştiriyor. Ayrıca Bitcoin’in değerine ilişkin daha doğru bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor.

Bitcoin için yanıltıcı söylemlere karşı çıkmak

CZ özellikle, BTC fiyatlarında ani düşüşlerin yaşandığı dönemlerde çeşitli haber kaynaklarında yer alan “Bitcoin Balonu Patlamak Üzere mi?” başlıklı bir makaleye atıfta bulundu. Bu tekrarlayan anlatılardan duyduğu hayal kırıklığını “işte yine başlıyoruz” diyerek ifade etti. Bu tür başlıklar kripto para alanında tekrarlanan bir tema haline geldi. Genellikle Bitcoin BTC’nin fiyat dalgalanmaları yaşamasının ardından ortaya çıkıyor.

CZ ayrıca BTC fiyatının toparlanmasının ardından bu manşetlerin ortadan kaybolmasını da sorguladı. İlginç bir şekilde, kripto para piyasasında, “balonun patladığını” ilan eden haberlerin aslında Bitcoin BTC‘nin fiyatının dibe vurduğuna işaret edebileceğine dair bir inanç var. CZ’nin açıklamaları bu bakış açısını ima ediyor. Buna göre, bu tür haberlerin genellikle bir karşı gösterge işlevi gördüğünü öne sürüyor.

Piyasa dönüm noktalarının sinyali

Changpeng Zhao‘nun yorumu, sansasyonel manşetlere karşı süregelen savaşı gösteriyor. Ayrıca Bitcoin’in fiyat hareketlerine dengeli bir bakış açısıyla yaklaşmanın önemini yansıtıyor. Kripto para piyasasında, Bitcoin balonu hakkında alarm veren haberler, var. Bunlar bazıları tarafından piyasanın dönüm noktalarının potansiyel göstergeleri olarak görülüyor. Diğer taraftan devam eden tartışmaya ilgi çekici bir boyut katıyor.

Binance CEO’sunun Bitcoin hakkındaki görüşleri bu şekilde iken Tom LEE’den de önemli değerlendirmeler var. Fundstrat Global Advisors’tan Tom Lee, Bitcoin fiyatı için bir tahmin paylaştı. Lee, Amerika Birleşik Devletleri’nde spot bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanmasının klasik kripto fiyatını 150.000 doların üzerine çıkarabileceğine inanıyor.

Bitcoin 180.000 dolarlık etikete ulaşır mı?

Fundstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee bir kez daha Bitcoin’in şarkısını söylüyor. Bu kez lider BTC’nin 2024 yılı sonuna kadar 150.000 doların üzerine çıkabileceğini ilan ediyor.

Bitcoin Spot ETF Onayı İçin Tarih Verildi!

CNBC’nin Squawk Box programına verdiği bir röportaj sırasında konuşan Lee, bir dizi Bitcoin spot ETF onayının Bitcoin’in arz-talep dinamiklerini önemli bir fiyat artışına doğru kaydıracağını öne sürdü. SEC’in bu aranan yatırım araçlarına onay vermesinin Bitcoin’i 150.000 dolara getireceği düşüncesinde. Kriptokoin.com olarak baktığımızda sonrasında ise fiyatın 180.000 dolara geleceğini ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2