Bitcoin, Boğa Öncesi Son Kez Düşebilir!

Yakından takip edilen kripto analisti Benjamin Cowen, Bitcoin fiyatının ralli öncesinde son bir dik düzeltme daha göreceğini tahmin ediyor. Analizlerine göre BTC, halving öncesinde çift dip formasyonunu test edecek.

Benjamin Cowen, sıradaki Bitcoin boğasını haritaladı

Kripto analisti, Bitcoin’in yeni bir boğa döngüsüne girmeden önce bir büyük düşüş daha göreceğini söylüyor. Logaritmik ilerlemelere bakan Cowen, zamanlamaya bağlı olarak düşüşün çift dip formasyonu, HH veya HL formasyonu oluşturabileceğini öngörüyor. YouTube yayınında söylediklerine göre:

Önceki halving öncesi yıllarda, gerçek bir boğa piyasasının başlaması için gerekli enerjiye sahip olunmadığı ve herkesin endişeli olduğu bu sahte ve üzücü piyasalara düşüş yaşanacağından şüpheleniyorum. Ancak şimdi durum farklı gibi görünüyor ve gelecekte ne olacağını belirlemek zor. Eğer bir çift dip olacaksa, bu en erken Şubat 2024’e kadar gerçekleşecek.

Yani, eğer Şubat 2024’e kadar olursa veya olmazsa, bu durumda çift dip yaşanabilir. Eğer daha önce olursa, daha düşük bir dip görebiliriz. Ancak bundan sonra olursa, daha büyük bir düşüş yaşanabilir. Her şey ne zaman gerçekleşeceğine bağlı.

Logaritmik bantlar, kendilerini önceki en yüksek veya en düşük seviyelere dayandırarak bir coin’in zaman içindeki fiyatını tahmin etme girişimini izler. Cowen’a göre, her ayı piyasasında BTC’nin fiyatı önceki döngüye göre bir bant daha düşük dip noktasına ulaşma eğiliminde oluyor. Bu nedenle analist, boğa öncesi son bir düzeltme ihtimalini göz ardı etmiyor:

Logaritmik ilerleme, söz konusu varlığın geçmişinde daha erken dönemlerde daha üstel kazanımların meydana geldiğini varsayar. Varlık ne kadar erken olursa, bu üstel kazançları elde etme olasılığı da o kadar artar. Dışarıya çıktıkça fiyatı hareket ettirmek giderek zorlaşır çünkü piyasa değeri çok daha yüksektir.

Yani bir tür regresyon bandına ayarlanmış bir düşük seviyeniz var ve sonra daha yüksek bir düşük seviyeniz var, ancak daha düşük bir regresyon bandında. Şimdi bunu aklınızda tutun çünkü bu modelin her seferinde ortaya çıktığını göreceksiniz.

“Bitcoin halving Ethereum için olumlu olmayacak”

Daha sonra Cowen, Nisan 2024 Bitcoin halving döngüsünün Ethereum (ETH) fiyatını nasıl etkileyebileceğini değerlendirdi. Mayıs 2020’deki Bitcoin Halving etkinliğinden önce ETH fiyatı ivme kazanamadı. Bu nedenle Cowen, halving öncesi yılın ikinci yarısının muhtemelen Ethereum için olumlu olmayacağını öne sürüyor. Analist, olaya kadar genel yönün genel olarak aşağı olması gerektiğini öngördü. Ancak kripto para biriminin zaman içinde bir miktar yükseliş görmesi muhtemel.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, bugün Etehreum kurucusu Vitalik Buterin’in X hesabı hacklendi.

ETH fiyatı 2023’ü hangi seviyede kapatacak?

Analist, ETH’nin 2023 yılını yıllık açılış olan 1.195 doların altında kapatacağını tahmin ediyor. Tahminine göre ETH fiyatı muhtemelen Ekim 2023 sonuna kadar 1.400 doların altında olacak. Bu da kripto para biriminin Bitcoin Halving’e kadar aşağı yukarı aynı seviyede kalacağı anlamına geliyor. Yüksek volatiliteye rağmen, 2021’in son çeyreğinden bu yana Ethereum, çoğunlukla toplam kripto piyasası kapitalizasyonunun %20’nin biraz altındaki payını koruyordu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2