Bir Yayıncı Kripto Para Cüzdan Anahtarını Gösterdi, Binlerce Dolar Kaybetti!

Brezilyalı kripto para yayıncısı Fraternidade Crypto, canlı yayın esnasında kripto para cüzdanına ait özel anahtarını yanlışlıkla göstererek binlerce dolar kaybetti.

Fraternidade Crypto kanalının sahibi Ivan Bianco, 29 Ağustos’ta YouTube’da gerçekleştirdiği bir canlı yayın esnasında yanlışlıkla kripto para cüzdanına ait özel anahtarını ifşa edince binlerce dolarından oldu. Bianco, kripto para cüzdanları için iki özel anahtarı açığa çıkaran metin dosyasını yanlışlıkla açtıktan kısa bir süre sonra canlı yayını kapattı ancak her şey için çok geç kalmıştı.

Fraternidade Crypto daha sonra yeni bir canlı yayın başlattı ve izleyicilerinden birinin özel anahtar aracılığıyla MetaMask cüzdanına erişmeyi başardığını ve yaklaşık 50 bin dolar değerinde 86.000 adet Polygon (MATIC) varlığını çaldığını açıkladı. Çalının fonlar kısa süre sonra farklı adreslere gönderildi.

Yanlışlıkla özel anahtarımı canlı yayında gösterdim ve bir izleyen çok hızlı bir şekilde cüzdanıma erişerek varlıklarımı başka bir adrese gönderdi. Yayını kapatmaya ve kripto paramı başka bir adrese göndermeye çalıştım ama çok geç kalmıştım.

Yayıncı Bianco, kazada tüm birikimini kaybettiğini iddia ederek yayın izleyicisinden ödül karşılığında parayı iade etmesini rica etti. YouTuber ayrıca olayın yaşandığı canlı yayınını yaklaşık 70 kişinin izlediğini belirterek yerel polise şikayette bulunmayı planladığını söyledi.

Sosyal medya üzerinde dolanan son söylentilere göre yayıncı parasının kayda değer bir kısmını kurtarmayı başardı.

source site-9