Bir Kripto Para Borsasından Kapanma Kararı: Ticareti Durdurdu, Coin Fiyatı Çakıldı!

Hollanda merkezli kripto para borsası Txbit, olumsuz piyasa şartları nedeniyle kalıcı olarak faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Bir kripto para borsası daha zorlu ayı piyasası şartlarından sağ çıkamadı. Ağırlıklı olarak İş Kanıtı (PoW) tokenların alım-satımına aracılık sağlayan Txbit, 14 Ağustos günü paylaştığı resmi bir duyuruda, belirsiz düzenleyici koşulları ve zorlu piyasa şartlarını gerekçe göstererek borsanın eylül ayında tümüyle kapanacağını beyan etti.

Yolculuğumuza farklı bir vizyonla başladık ancak ne yazık ki mevcut ortam devam etmemizi engelliyor. Uyum maliyetlerinin arttığı ve ürün marjlarımızın sürekli baskı altında olduğu bir ortamda, eskisi gibi devam etmek bizim için savunulamaz hale geldi.

Kar marjının aşırı derecede düştüğünü ve bu şartlar altında faaliyet göstermenin iyice zorlaştığını belirten borsa, müşterilerinden TSİ 14 Eylül 15.00′e kadar kadar tüm kripto para varlıklarını çekmesini istedi.

Tüm müşterilerimizden 14 Eylül 2023 tarihinde saat 12:00 UTC’den önce paralarını çekmelerini rica ediyoruz. Bu işlemi mümkün olan en kısa sürede tamamlamanızı öneririz. 14 Eylül 2023’ten sonra kalan herhangi bir fon geri alınamayacaktır.

Öte yandan borsa tarafından yapılan açıklamada, platformun yerel token’ı olarak işlev gören TXBIT’in dolaşımda olmayan arzının tümüyle yakılmasının planlandığı vurgulandı. Borsanın yerel token’ı TXBIT’in sadece %5’lik arzı dolaşımda ve kalan %95’lik arz yakımın hedefindeki büyük dilim olacak. Yapılan açıklamaya gören kalan %5’lik arz Pancakeswap üzerinde işlem görmeye devam edecek.

TXBIT fiyatı duyurunun yayımlanmasıyla birlikte 0,016 dolar seviyelerinden %90’a yakın düşüşle 0,019 dolar seviyelerine geriledi.

source site-9