Binance’ten 5 Altcoin İçin Delist Kararı! Çöküş Başladı

Binance, yasal sorumluluklar nedeniyle Belçika bölgesinde kullanıcılarının 4 önemli altcoin ile işlem yapmasını durduracağını bildirdi. Söz konusu delist, 21 Eylül’de gerçekleşecek ve önemli projeleri içeriyor. Binance.US ise OMG için delists kararı alarak fiyatı düşüşe sürükledi.

BinanceUS, OMG için delist kararı aldı: Fiyat çöktü

Binance’in ABD şubesinden gelen bir duyuruya göre Binance US, OMG Network (OMG) tokenini platformundan çıkaracak. Delist duyurusu, altcoin fiyatında %5’i aşan keskin bir düşüş tetikledi. OMG şu anda 0.441 dolarda işlem görüyor. Aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere geçtiğimiz dakikalarda dik bir kırmızı mum kaydetti.

Kriptokoin.com olarak gelişmenin ayrıntılarını bu sayfadan güncelliyor olacağız.

Binance, 4 gizlilik odaklı altcoin için delist kararı aldı

Resmi duyuruda Binance, yasal uyumluluk gerekliliğini gerekçe göstererek Belçika’da bazı gizlilik odaklı kripto paraların alım satımını durdurma kararı aldı. Binance, Belçikalı kullanıcılara gönderdiği bir mesajda, 21 Eylül 2023 tarihinden itibaren Monero (XMR), MobileCoin (MOB), Firo (FIRO) ve Horizen (ZEN) gibi kripto paraların alım satımını desteklemeyeceğini duyurdu. Binance, bu kararı AB düzenlemelerine uyum gerekliliğine dayandırdı. Söz konusu gizlilik odaklı kripto paraların işlemlerini yeterince izleyemediklerini belirtti.

Haziran ayında Binance, Fransa, İtalya, Polonya ve İspanya’da mahremiyet odaklı kripto paraları listeden çıkardı. Belçika’nın bu hamlesi, Binance’in geçen hafta Belçikalı kullanıcılara Polonya’daki varlığı aracılığıyla hizmet vereceğini açıklamasının ardından geldi. Bu geçiş nedeniyle Polonya kuralları artık Belçikalı kullanıcılar için de geçerli olacak.

Bir Binance sözcüsü, “Mümkün olduğu kadar çok sayıda kaliteli projeyi desteklemeyi hedeflerken, gizlilik coinlerinin ticaretiyle ilgili yerel yasa ve düzenlemelere uymamız gerekiyor” dedi. Gönderide Binance, “Belçika’da ikamet eden müşterilerin artık platformumuzda belirli gizlilik koinlerini satın alamayacak. Ayrıca takasta edemeyeceklerini” söyledi. Şirket, Monero, MobileCoin, Firo ve Horizen dahil olmak üzere gizlilik odaklı kripto paralara referans verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1