Binance’den 31 Altcoin İçin Delist Kararı: Bu Tarih Son!

Binance, içlerinde APT, AXS ve FLOKI gibi isimlerinde yer aldığı 31 işlem çiftini Liquid Swap platformundan delist edeceğini duyurdu.

Bu 31 işlem çifti Binance Liquid Swap’tan kaldırılıyor

28 Temmuz tarihli duyuruya göre Binance, özellikle BTC, USDT ve BNB karşısında bir dizi işlem çiftini delist ediyor. Söz konusu delist, Liquid Swap platformunun en önemli işlem çiftlerini içeriyor. 4 Ağustos saat 07.00‘den itibaren platformdan delist edilecek işlem çiftleri:

  1. GMX/USDT
  2. ELF/BTC
  3. SYN/USDT
  4. GMX/BTC
  5. MKR/USDT
  6. STX/USDT
  7. ILV/USDT
  8. FLOKI/USDT
  9. LQTY/USDT
  10. ID/USDT
  11. BAKE/BTC
  12. LOKA/BNB
  13. PERP/USDT
  14. SUI/USDT
  15. MULTI/BTC
  16. GLMR/USDT
  17. ILV/BTC
  18. ELF/USDT
  19. MULTI/USDT
  20. TLM/BTC
  21. AXS/USDT
  22. SNX/USDT
  23. NEAR/BUSD
  24. LOKA/USDT
  25. DAR/BNB
  26. APT/BUSD
  27. FTM/BNB
  28. KSM/USDT
  29. GNS/USDT
  30. BAKE/BNB
  31. ATA/BTC

Binance, delist kararını bu yetersizliklere bağladı

Resmi duyuruya göre, “Binance Liquid Swap’ta, kullanıcılarımız için likiditeyi yoğunlaştırmak ve optimize edilmiş alım satım deneyimi, fiyat ve kayma sağlamak için listelenen likidite havuzlarını periyodik olarak inceliyoruz. En son incelemelerimize göre Binance Liquid Swap, 4 Ağustos’ta seçili likidite havuzlarını kapatacak.” Binance, zaman zaman kripto paraların listelemesini veya likidite havuzlarını gözden geçirir ve kapatma kararı alır. Bu tür kararlar, birkaç nedenle alınabilir:

  1. Likidite: Belirli bir kripto paranın likidite düzeyi düşükse ve yeterli işlem hacmi sağlayamıyorsa, kullanıcılar için optimize bir işlem deneyimi sorunları ortaya çıkar. Borsa, bu tür durumlarda likiditeyi artırmak için ilgili kripto parayı delist eder.
  2. Güvenlik ve uyumluluk: Özellikle bazı kripto paraların güvenlik açıkları olabilir veya düzenleyici uyumluluk sorunları yaşanabilir. Binance, güvenlik ve düzenleyici standartlara uymayan kripto paraları delist ederek kullanıcıları koruma altına almak ve platformun güvenliğini sağlamak amacıyla böyle bir karar alır.
  3. Proje başarısızlığı: Kripto para projeleri bazen hedeflerine ulaşamayabilir veya gelişim açısından beklenen ilerlemeyi kaydedemeyebilir. Böyle durumlarda, projenin başarısız olması nedeniyle kripto para, kullanıcılar için artık uygun bir yatırım veya işlem aracı olmaktan çıkar.

Lider borsa CFTC davasında karşı adım attı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Binance, bugün CFTC davasında karşıt somut adım attı. Borsa, ABD’li düzenleyicinin özellikle kripto şirketleri üzerinde yetkisini aştığını iddia ediyor. Mart ayında başlayan yasal sürecin ardından Binance, CFTC’nin yargı yetkisi dışında hareket ettiğini iddia etti. Ayrıca, hem borsanın hem de kurucu CZ’nin ABD’de bulunmadığını, bu nedenle yasalara tabi olmaması gerektiğini öne sürdü.

Bu arada, Mart ayının başlarında CFTC, şirketin ABD’de kripto para birimi ticaret hizmetleri, vadeli işlemler ve opsiyon ürünleri gibi kayıt dışı türev ürünler sağladığını iddia ederek Binance’e dava açtı. Düzenleyici ayrıca Binance’i uygun denetimden, güvenilir bir müşterini tanı veya kara para aklamayı önleme programından yoksun olmakla suçladı. Ayrıca, bir vadeli işlem borsası, sözleşme piyasası veya takas yürütme şirketi olarak kaydolmadığını öne sürdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2