Binance’den 2 Büyük Altcoin İçin Delist Kararı!

Binance, altcoin devleri Cardano (ADA) ve Polygon (MATIC) için sürekli vadeli sözleşmelerini devre dışı bırakacağını duyurdu. Delist kararı, SEC davasının neden olduğu belirsizliğin ortasında geliyor.

Binance, SEC listesindeki altcoin projeleri için hamle yapıyor

Lider borsa, bugün önemli bir duyuruda Cardano ve Polygon’un sürekli vadeli sözleşmelerini kapatacağını bildirdi. Resmi duyuruya göre, USDⓈ-M ADABUSD ve MATICBUSD sözleşmeleri 17 Ağustos’tan itibaren devre dışı kalacak…

Esas olarak Binance, ADA ve MATIC sözleşmeleri için oranları yeniden ayarlamak istiyor. 10 Ağustos tarihli duyuruya göre, yeni oranlar bugünden itibaren yürürlükte olacak. Eski sözleşmeler 17 Ağustos’ta devre dışı bırakılacak ve açık pozisyonlar otomatik olarak kapatılacak. Kullanıcıların bu tarihten önce gerekli değişiklikleri yapmaları gerekiyor.

17 Ağustos’tan itibaren, Binance üzerinden ADABUSD ve MATICBUSD ile pozisyon açmak mümkün olmayacak. Lider borsa, SEC’in menkul kıymet listesinde yer alan 2 altcoin için vadeli sözleşmeleri azaltmayı amaçlıyor. Kararın SEC davası ile ne kadar bağlantılı olduğu hakkında bir açıklama gelmedi.

Bu arada, Cardano ve Polygon projelerinin liderleri, SEC’in menkul kıymet iddialarını kesin bir dille reddettiler. 13 Temmuz’un Ripple zaferi, bu alandaki bazı belirsizlikleri hafifletmeye yardımcı oluyor.

ADA ve MATIC fiyatları baskı altında

Her iki altcoin de bugün bir miktar ivme kaybetti. ADA fiyatı gün içi %0,5 düşüşle 0,3 dolar desteğinin altında işlem görüyor. MATIC ise benzer hareketlerle 0.691 dolardan fiyatlandırılıyor.

Yine de, Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Cardano, son zamanlarda balinalar tarafından önemli bir birikime tanık oldu. Geçen ay boyunca, büyük yatırımcılar yaklaşık 130 milyon ADA biriktirdi. Bu da 39 milyon doları aşan bir değere dönüştü. Diğer yandan, altcoin yatırımcılarının sayısı düşüş gösteriyor. Bu düşüş, balinaların ADA’ya ilgi göstermesine rağmen bireysel ilgisinin azaldığı anlamına geliyor.

Cardano ekosisteminin çok önemli bir yönü, ADA yatırımcılarının ağın güvenliğini sağlamaya ve ödüller kazanmaya katılmasına olanak tanıyan stake etmedir. Bu stakerların elde ettiği gelir aynı kalmasına rağmen geçen ay sayılarında %0,27 düşüş yaşandı.

Faaliyetteki düşüş kalkınma cephesine de uzanıyor. Cardano’daki geliştirme tutarlı kalsa da, token terminalinden gelen yeni veriler, ileriye dönük güncellemeler ve yükseltmelerde bir yavaşlama olduğunu gösteriyor. Son 30 gün içinde, Cardano ağındaki çekirdek geliştiriciler %7,1 düşerken, geçen ay kod taahhütleri %5,1 azaldı. Polygon ise zkEVM ile birlikte artan benimsemeyi yansıtan metrikleri yükseldikçe yeni zirvelere ulaşmaya devam etti. Fakat altcoin, fiyat açısından benzer bir performans sergileyemiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1