Binance Listeli Popüler Altcoin Sert Düştü! Rug Pull Mu?

Nisan ayında çıkış yapan ve kısa sürede Binance dahil çoğu merkezi borsada yer bulan Pepe (PEPE), rug pull iddiaları ile gündemde. Altcoin fiyatı hafta sonuna %20 düşüşle hazırlanıyor. İddialara göre satışların arkasında proje ekibi vardı. Ayrıntılar şu şekilde…

Binance listeli PEPE rug pull iddiaları ile gündemde

2023’te yeni bir meme coin boğası tetikleyen PEPE, son zamanlarda gözden düşüyor. Kısa sürede en büyük ilk 50 kripto para arasına ulaştıktan sonra ivmesini kaybetmeye başladı. Yazım sırasında, 350 bin dolarlık piyasa değeriyle 98. sırada işlem görüyor. Popüler meme token, dün gece ortaya çıkan transferlerin ardından %20’nin üzerinde değer kaybetti. Bulgulara göre satışlar proje ekibi ile bağlantılı cüzdanlar tarafından yapıldı.

Etherscan’den elde edilen son verilere göre, PEPE ekibinin cüzdanı yaklaşık 16 trilyon PEPE’yi (yaklaşık 15,08 milyon dolara eşdeğer) dört kripto para borsasına (CEX) taşıdı. Sonuç olarak altcoin fiyatı iki gün üst üste %15’in üzerinde düşüş yaşadı.

Ayrıca PEPE çoklu imza cüzdanında 5/8 konfigürasyonundan yalnızca 2/8 konfigürasyonuna geçiş yapıldı. Ekibin cüzdanındaki PEPE tokenlerinin yaklaşık %6,9’u (29 trilyon), yani toplam 18,3 trilyon, CEX’lere aktarıldı.

PEPE rug pull mu yaptı?

Son gelişmelerin arkasında hala bir netlik yok. Ancak yatırımcılar burada başka bir çekişme türü olaydan endişe duymaya devam ediyor. Bir rug pull, bir kripto para veya NFT projesinin geliştiricisinin, yatırımı çekmek için girişimi teşvik ettiği, ancak daha sonra aniden kapandığı veya ortadan kaybolduğu ve böylece yatırımcıların varlıklarından kaçtığı aldatıcı bir planı ifade eder.

@ethx_o gibi bazı analistler bunun bir rug pull durumu olmayabileceğini tahmin ediyor. Analiste göre göre: “PEPE’nin %2,5’inden fazlasının sahipleri yalnızca OKX ve Binance’tir. Yani en büyük altı yatırımcıdan beşi borsalardır. Ayrıca dolaşımdaki arz = maksimum arz. Yani burada geleneksel “rug pull” için minimum risk var. Pepe topluluğa aittir”.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, diğer uzmanlar olayın bir rug pull olduğunu şiddetle savunuyor. Dün geceden bu yana anormal büyüklükte işlemlerle yüklü miktarda PEPE merkezi borsalara akıyor. Mayıs ayında Binance üzerinde işlemlere paylaşan PEPE, şu anda sert bir düşüş dalgasının içinde.

Yeni iddialar

PEPE topluluğunun tanınmış figürü @Pauly0x, projenin arkasındaki kişinin kimliğini açıklamak için X hesabından paylaşım yaptı. Buna göre, PEPE’nin arkasındaki kişi, orijinal kurucudan ayrı olarak, @degenharambe ve @LordKekLol hesapları altında faaliyet gösteren Zachary Testa’dan başkası değil. ABD Arizona’da yaşayan Zachary, 865.000 dolarlık PEPE kazancıyla üne kavuştu. Bu arada, orijinal Kurbağa Pepe memesinin yaratıcısı @Matt_Furie’nin PEPE ekibinden herhangi bir tazminat almadığı bildirildi.

1997 doğumlu Zachary Testa, 2018 yılında Arizona Eyalet Üniversitesi’nden pazarlama bölümünden mezun oldu. @Pauly0x ayrıca Zachary’nin PEPE ekibini dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’e bağlamada çok önemli bir rol oynadığını ve memecoin’in platformda listelenmesine yol açtığını açıkladı.

PEPE ekibi, Zachary Testa’nın yanı sıra Telegram kullanıcı adları @billyoptions, @zerozevia ve @ekim222 olarak açıklanan üç üyeden daha oluşuyor. Özellikle bu tanıtıcıların silinmiş olması, PEPE ekibinin niyetleri ve eylemleri hakkında daha fazla soru işareti oluşmasına neden oluyor.

PEPE fiyatı Binance üzerinde %40 eridi

PEPE şu anda ikinci gününde %15 üzeri değer kaybettiği 0,000000868897 dolar civarında işlem görüyor. Binance listeli coin, birkaç aydır düşüş eğilimini takiben duraksama eğilimi yaşıyordu. Haziran ayında 0,0000008 dolar civarındaki önceki diplerini test etmesi oldukça muhtemel. Dolayısıyla kısa vadeli tahminler olumsuz bir görünüme işaret ediyor

Ancak temel temeller iyi görünmeye devam ediyor. Etherscan’e göre tokenın yatırımcı sayısı, önemli fiyat artışları olmamasına rağmen istikrarlı bir şekilde artarak etkileyici bir şekilde 140.000’e yaklaşıyor. Görünüşe göre bireysel yatırımcılar PEPE satın almaya devam ediyor. PEPE’nin değeri daha da düştükçe, düşüşü satın almak isteyen daha fazla yatırımcı piyasaya girebilir. Binance, Pepe’ye hacim sağlayan en büyük kripto para borsalarından biri.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1