Binance Güvence Verdi! Kripto Rezervlerinizi Koruyoruz

Binance, 10. Rezerv Kanıtı (PoR) raporu kapsamında kullanıcılarının kripto para emanetlerini 1:1 oranında tuttuğunu garanti etti. Rapora göre, kullanıcılar borsada yaklaşık 588.000 Bitcoin ve 3,89 milyon Ethereum tutuyor. İşte diğerleri ve rezervlerin geçen ay göre değimi…

Binance cüzdanlarının Bitcoin rezervleri azalıyor

Lider borsanın 10. Rezerv Kanıtı raporuna göre, kullanıcılar platformda yaklaşık 588.000 BTC ve 3,89 milyon ETH saklıyor. Önceki rapora göre, Bitcoin (BTC) rezervleri %4,3 oranında azalarak mevcut miktara geriledi. Bununla birlikte, Tether (USDT) rezervleriyse %1’lik artış gösteriyor. Önceki rapora kıyasla 15,44 milyar USDT’ye yükselen rakam, kullanıcıların artık stablecoin’lere geçme eğiliminde olduğunu doğruluyor.

Bu sonuçlar, Binance’in kripto rezervlerini depolama ve yönetme konusundaki güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı. Dünyanın en büyük borsası uzun süredir Fud haberleri içinde mücadele veriyordu.

USDC, LTC, XRP ve SOL’de son durum

Rapor ayrıca, Binance kullanıcılarının çeşitli diğer kripto paralardaki varlıklarıyla ilgili detaylı rakamlar da sunuyor. Kullanıcılar, platformda toplamda 30.25 milyon BNB ve 1.52 milyar Binance USD (BUSD) tutuyor. Geri kalan altcoin ve stablecoin rezervleri şu şekilde:

  • 1 milyar USD Coin (USDC)
  • 5.81 milyon Litecoin (LTC)
  • 2.58 milyar XRP (XRP)
  • 29.98 milyon Solana (SOL)
  • 54.45 milyon Chainlink (LINK)
  • 138.19 milyon 1Inch (1INCH)
  • 15.34 milyon Aptos (APT)
  • 276.62 milyon Arbitrum (ARB)
  • 93.23 milyon Curve DAO (CRV)
  • 3.46 milyar Chiliz (CHZ)
  • 11.81 milyar Dogecoin (DOGE)

Rezerv Kanıtı (PoR) nedir? Binance için neden önemli?

Rezerv Kanıtı (PoR), özellikle kullanıcılar için kripto para borsalarının cüzdanlarında bulunan varlıkların gösterilmesi yöntemidir. PoR, kullanıcıların borsalara emanet ettikleri varlıkların tamamen ve güvenli bir şekilde 1’e 1 oranında saklandığına dair somut bir kanıt sunar. Örnek olarak, bir kullanıcı 1 BTC’yi bir kripto para borsasına yatırdığında, borsanın rezervleri müşteri fonlarının tam olarak karşılanmasını sağlamak için en az 1 BTC artar. Bu da kripto para borsasının tüm kullanıcı varlıklarını 1’e 1 (ve ek rezervler) oranında tuttuğu anlamına geliyor.

Bu 2 Altcoin Ekibi, Coinleri Binance’e Taşıdı! Satış mı Geliyor?

Kriptokoin.com olarak aktardığımız, Kasım 2022 FTX çöküşünün ardından Binance, PoR uygulaması için baskı yapan öncü borsaydı. Bu yöntem, tüm borsaları kullanıcılarının kripto paralarını 1:1 oranında tuttuğunu kanıtlamayı zorunlu tutuyor. Bu uygulamanın eksiliğinde FTX, müşteri fonlarını kendi çıkarları için kullanmıştı. Binance CEO’su CZ’nin usulsüz işlemleri ortaya çıkarmasının ardından yüklü para çekme işlemleri karşısında ezildi. Son olarak, Binance’in zor zamanlar için milyarlık SAFU fonuna sahip olduğunu belirtelim.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2