Binance Destekli Borsa Açıkladı: Coin Stake Edenlere İşlem Ücretlerinden Pay!

Binance destekli merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu PancakeSwap, alım-satım ücretlerinden elde ettiği geliri CAKE stake eden kullanıcılarıyla paylaşacağını açıkladı.

PancakeSwap yatırımcılarını heyecanlandıran bir duyuruda bulundu. Resmi blog sayfaları üzerinden yapılan açıklamada platform üzerinde CAKE stake eden tüm kullanıcılara platform üzerindeki işlem ücretlerinden elde edilen gelirlerin %5’inin paylaşılacağı duyuruldu.

Söz konusu ödemelerin %0,01 ve %0,05 ücret kademeleriyle yapılacağını belirten merkeziyetsiz borsa, ödeme sıklığının da 1 haftalık periyotlara ayarlandığını belirtti. Söz konusu gelir paylaşımı 9 Ağustos’tan itibaren hayata geçecek. Bu iki işlem kademesinin PancakeSwap v3 işlem hacimlerinin %80-90’ını oluşturduğu vurgulandı.

Bununla birlikte geçtiğimiz haziran ve temmuz aylarında Cake staking eden kullanıcılar da 9 Ağustos’tan itibaren bonus olarak o aylara ait işlem ücreti ödüllerini alabilecek.

PancakeSwap’in üst düzey yöneticisi Chef Mochi konu hakkında yaptığı açıklamada gelir paylaşımının protokolü büyütecek bir karar olduğunu belirtti:

Gelir paylaşımı, CAKE token’ını PancakeSwap’in bir protokol olarak büyümesine daha doğrudan bağlıyor.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle harekete geçen borsanın yerel token’ı CAKE, kısa sürede %10 yükselerek 1,49 dolardan 1,64 dolara ulaştı. CAKE yazım esnasında 1,55 dolardan işlem görüyor.

source site-9