Binance Değil! Dev Borsa Bitcoin Adımını Açıkladı

Önde gelen bir kripto para borsası olan Bitfinex, Bitcoin BTC’yi bilançosunda tutarak benzersiz bir yaklaşım benimsiyor. Buna göre dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimine olan uzun vadeli bağlılığını pekiştiriyor. Detaylara bakalım.

Bitcoin için stratejik bir hamle

Bitfinex, kripto para piyasasına olan bağlılığını gösteren bir uygulama ortaya koyuyor. Buna göre, işlem ücreti kazançlarının bir kısmını tarihsel olarak Bitcoin BTC’de tutuyor. Belirli rakamlar açıklanmamış durumda. Ancak bu hareket Bitfinex’in bitcoin’in kalıcı değerine olan inancının açık bir göstergesi. Bitfinex’in adımları sadece bununla da sınırlı değil. BTC teknolojisine yeniden yatırım her zaman gündemlerinde.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, kripto borsalarının kârlarını Bitcoin BTC’ye yeniden yatırmalarının önemini vurguluyor. Ardoino, Bitfinex’in yalnızca BTC tutmakla kalmadığını belirtiyor. Ayrıca Lightning Network ve Liquid Network gibi BTC Layer 2 ağlarını da aktif olarak desteklediğini ifade ediyor. Ayrıca borsa, daha uygun maliyetli ve özel işlemleri kolaylaştıran RGB protokolünün geliştirilmesinde yer alıyor. Bu teknoloji aynı zamanda BTC blockchain’de token ihracını da basitleştiriyor. Ardoino, “Bitfinex Bitcoin teknolojisine yatırım yapıyor. Bu sadece Bitcoin satın almaktan çok daha fazlası.” diyor.

Bitfinex ve Tether: Bir kripto güç ikilisi

Bitfinex’in Bitcoin varlıkları şimdiye kadar yaygın olarak rapor edilmemiş durumda. Ancak stablecoin ihraççısı olan kardeş şirketi Tether, küresel olarak en büyük 11. Bitcoin sahibi olarak önemli bir konuma sahip. Bu açıklama, bu yılın başlarında Tether’in kripto para varlıklarına yönelik stratejik değişiminin bir parçası olarak kârının %15’ine kadarını düzenli olarak Bitcoin’e yatırma niyetini açıklamasıyla geldi.Tether şu anda rezervlerinde yaklaşık 1,6 milyar dolar değerinde BTC bulunduruyor.

Bitfinex ve Tether, aralarında MicroStrategy, Tesla ve Square gibi sektör devlerinin de bulunduğu, bilançolarında Bitcoin tutmayı tercih eden seçkin bir grup şirkete katılıyor. Bu strateji, kripto para birimlerinin uzun vadeli potansiyelini ve değerini tanıyan kuruluşların artan eğilimiyle uyumlu. CoinGecko’nun son verilerine göre BTC 25.900 dolar civarında işlem görüyor. Ayrıca kripto piyasasındaki önemini ve direncini sürdürdüğünün altını çiziyor.

Kalıcı potansiyel

Kriptokoin.com olarak baktığımızda özetle, Bitfinex’in Bitcoin’e olan bağlılığı önemli Bir kripto para borsası olarak rolünün ötesine uzanıyor. Bitfinex, Bitcoin’i bilançosunda tutuyor. Ayrıca BTC ile ilgili teknolojilerin geliştirilmesine aktif olarak katılıyor. Diğer taraftan bu durum, kripto para birimlerinin finansal ortamdaki kalıcı potansiyelinin bir kanıtı olarak duruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3