Binance, Çöken O Altcoin’e Müdahale Etti: Oranları Düşürdü!

Binance Launchpad üzerinden çıkış yapan ve haftanın kazanımlarına öncülük CyberConnect (CYBER) için işler tersine döndü. Likidite krizinin ardından çift haneli düşen fiyata Binance mücadele etti.

CyberConnect (CYBER), son gelişmelerin ardından tüm kazançları silmeye başladı

Binance destekli bir proje olan CYBER için işler sadece 24 saat içinde tersine döndü. 1 Eylül’de ATH yapan altcoin, bugün ansız bir likidite krizinin ardından çift haneli düşüşe geçti. Kriptokoin.com olarak düşüşün arkasındaki nedenlere bu yazıda yer verdik.

Bundan sadece bir gün önce CYBER, Upbit üzerinde 15 dolarla yeni zirvesini kaydetti. Aşağıdaki grafikten görüldüğü üzere, fiyatı şu anda %18 düşüşle 8 dolar bölgesine işlem görüyor. Binance ise ilk hamlesinde CYBER için kaldıraç oranlarını düşürdü…

Binance, CYBER’in kaldıraç oranlarını düşürdü

Geçtiğimiz saatlerde Binance Futures, CYBERUSDT U kaldıraç oranlarını güncelleyeceğini duyurdu. Borsa bu gece saat 23:30’da CYBER için kaldıraç oranlarını düşürüyor. Açık kalan pozisyonların bu tarihten önce kapılması gerekiyor. Binance, açık kalan pozisyonların otomatik olarak kapatılacağını bildirdi.

Kaldıraçlı pozisyonlar kullanıcıların teminat karşılığında belirlenen oranda çarpanla pozisyon almasını sağlar. Bunlar 10x, 7x veya 5x gibi oranları içerir. Binance, son duyuruyla birlikte CYBER için kaldıraç oranlarını aşağıdaki oranlarla güncelliyor. Buna göre 11x’lik kaldıraç 7-8x olarak güncellendi. Bu karar altcoin için daha fazla istikrar sağlayacak.

CYBER fiyatı neden düşüyor? Binance hamlesi yeterli olacak mı?

CyberConnect bugün çok beklenen teklifi CP-1’in reddedildiğini duyurdu. CyberConnect’in resmi Twitter hesabı @CyberConnectHQ şunları söyledi:

CP-1 anlık görüntü teklifinde bir hata vardı ve bu nedenle reddedildi. Topluluk Hazinesi’nin likidite sağlamak için amaçlanan kullanımı 1.088.000 CYBER idi ve bu zaten kilidi açılmıştı.

CP-1 teklifinin temel amacı, CYBER tokeninin Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) ve Optimism ağlarındaki likiditesini artırmaktı. Duyuruya göre:

ETH, BSC, Optimism ağlarında CYBER likiditesini optimize etmek için bu ağlarda CYBER token için bir dizi aktif dengeleme stratejisi öneriyoruz.

Yeni aktif dengeleme stratejisi

Teklifte aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi aktif dengeleme stratejisinin ana hatları çizildi:

  • Köprülerin Dağıtımı: Plan, LayerZero’nun ProxyOFT’u tarafından desteklenen CYBER-ETH, CYBER-BSC ve CYBER-OP köprülerini dağıtmaktı. Bu da kullanıcıların Stargate aracılığıyla CYBER’ı herhangi bir ağdan diğerine köprülemelerine olanak tanıyacak.
  • Topluluk Hazinesinin Kullanımı: CyberConnect vakfı, bu köprülere likidite sağlamak için Topluluk Hazinesinden 1.088.000 kilidi açılmış CYBER tokenini kullanmayı amaçladı. Vakıf, CYBER-ETH, CYBER-BSC ve CYBER-OP köprülerinin her birinde 25.000 CYBER bulundurmayı hedefliyordu.
  • Tedarik Bakımı: Ağlardan herhangi birinde likidite sorunu olması durumunda vakıf, dengeli bir arz sağlamak için cross-chain CYBER tokenlerini yakacak ve basacak. Tüm ağlardaki toplam CYBER token arzı 100.000.000’da sabit kalacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2