Binance CEO’sundan FUD Uyarısı: Bunlara İnanmayın!

Bugün “Mad Money” sunucusu Jim Cramer’ın kripto borsası düzenleyici engeller ve likidite endişeleriyle karşı karşıya olsa bile Binance ve BNB token’ında yükselişte olduğunu söylediği haberleri piyasada dolaşıma girdi. Piyasa, Cramer’ın tahminlerindeki başarısızlığı nedeniyle borsa ve tokeni için ters etki yaratacağını algıladı. Son gelişmede Binance CEO’su olaya farklı bir yaklaşım sergiledi.

Binance CEO’su: Jim Cramer paylaşımları FUD!

Bugün ünlü Amerikalı televizyon sunucusu Jim Cramer’in Binance ve tokeni BNB’de yükseliş yönünde bir duruş sergilediği yönünde haberler dolaşıma girdi. Bu olay kripto borsası ve tokeni için olumsuz bir durum olarak algılandı. Çünkü, Jim Cramer’in tahminlerindeki başarısızlığı ona farklı bir ün kazandırdı. Bununla birlikte sosyal medyada dolaşıma sokulan haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı.

CryptoBusy takma adlı bir kripto influencerı X hesabından, “Jim Cramer’ın bu ekran görüntüsü Eylül 2022’de Hazine tahvillerini tartıştığı bir videodan. Jim Cramer’ın CNBC’deki bu 5 Eylül’deki konusu “Kahraman hisse senetleri” hakkında.” diyerek haberin FUD olduğunu paylaştı. Son gelişmede Binance CEO’su da bu paylaşımı alıntılayarak her zaman yaptığı gibi “4” etiketini yapıştırdı. Bu bağlamda Chanppeng Zhao, şu imalı paylaşımı yaptı:

Vay canına… Kurtuldum. Fotoşoplu görsellere inanmayın çocuklar. ‘4’

Jim Cramer’ın tartışmalı piyasa etkisi

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Jim Cramer tartışmalara yabancı değil. Ancak finans çevrelerindeki etkisi tartışılmaz. İster bir finans bilgesi isterse yüksek riskli bir kumarbaz olarak görülsün, Cramer’ın beklentilere meydan okuyan piyasa tahminleri geçmişi var. Kriptoda, tahminleri genellikle diğer yönde ilerledi. Bu yılın başlarında, Bitcoin’in 17 bin doların altında seyrederken kullanıcıları Bitcoin’den çıkmaları konusunda uyardı. Cramer’in tavsiyesinden bu yana token yıllık %30 artış gösterdi. Bu yüzden, Cramer’ın Binance ve tokeninde yükselişe geçtiği haberi olumsuz olarak algılandı.

Onun sözde ‘çılgın tahminleri’ borsada daha belirgin. Geçen yıl, izleyicilerine Nvidia hisselerinden geri adım atmalarını tavsiye etti. Ancak kısa bir süre sonra hisselerinin %284 oranında yükseldiğine tanık oldu. Geçen ay Cramer, Nvidia’da yükselişe geçtiğini söyledi. Ancak, şirketin hisse fiyatları hemen %2,4’lük bir düşüş yaşadı. Cramer’ın ters etkisi son yıllarda o kadar belirgindi ki, Cramer’ın genellikle sezgisel olmayan piyasa çağrılarından yararlanmak için bir Ters Cramer Takip Fonu (Inverse Cramer Tracker ETF) oluşturuldu. Fon, Cramer’ın tavsiye ettiği hisse senetlerini açığa satıyor. Böylece, sonraki herhangi bir fiyat düşüşünden kâr etmeyi amaçlıyor. Bu nedenle, borsanın mevcut düzenleyici ve iç zorlukları göz önüne alındığında, Binance ve BNB token’ını desteklemesi büyük ilgi gördü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1