Binance CEO’sundan Bitcoin İçin Önemli Tahmin!

Makro olayların ve düzenleyici baskıların ardından kripto piyasası kırmızı bölgenin diplerine doğru dalışa geçti. Bu sefer lider kripto Bitcoin de bunun dışında kalamadı. BTC fiyatı 27 bin dolarlık güçlü desteğin altına düştü. Bununla birlikte Binance CEO’su Changpeng Zhao, bunun bir boğa sinyali olduğunu ileri sürüyor. Böylece CZ, piyasaya moral vermeye çalışıyor.

Binance CEO’su Bitcoin için 4 yıl önceki resme işaret etti!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin bir süredir dara bir aralıkta işlem görüyordu. Ancak, sonunda sert düşüşle bu aralıktan çıktı. Piyasanın geneline de yansıyan bu düşüş dalgası piyasa katılımcıları arasında moral bozukluğuna yol açtı. Dünyanın en büyük kripto borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), moral vermek için devreye girdi. CZ, son düşüşle Bitcoin’in 2019 yılında hareketleri arasında bir benzerlik imasında bulundu. Bu bağlamda CZ, X hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

4 yıl önce BTC’nin nihayet tekrar 10.000 dolara tırmandığını gördüğümüzde çok heyecanlanmıştık. Ve sonra bir süre düştü. Aşağıdaki tweet için birkaç “yorum” aldım. Büyük tabloya bakın!

Binance CEO’su, 2019’da BTC’nin 10 bin dolara yükselmesindeki heyecandan bahsediyor. Ancak, daha sonra fiyatın biraz düştüğünün altını çiziyor. CZ, büyük resmi ortaya koyduğu bir grafikle, bu düşüş sonrasındaki güçlü boğa piyasasına dikkatleri çekiyor. Bir bakıma CZ, benzer bir sürecin yine mümkün olduğunu ima ediyor.

Bitcoin uçurumdan düştü!

Lider kripto para, 17 Ağustos’ta 25.000 dolara kadar düştü. Böylece, 2023’ün en keskin fiyat düşüşlerinden birine tanık oldu. Bu yazının yazıldığı sırada BTC 26.301 dolara kadar toparlanmış olsa da, Haziran ortasındaki ralli ile elde ettiği kazançları silmiş durumda.

Bitcoin’in çöküşü, daha geniş kripto piyasasında katliama yol açtı. CoinMarketCap verilerine göre, küresel piyasa değeri son 24 saat içinde %7,42 düştü. Toplam kripto hacmi son 24 saat içinde %81 artışla 67 milyar dolara ulaştı. Bu da yoğun satış dalgasının bir göstergesi oldu. Popüler biron-chain analist devam eden durumu FTX çöküşü ve ABD bankacılık krizi sonrasına benzetti. Bunlar, son 12 ayda kripto piyasasındaki en güçlü düşüş olaylarından ikisi. Analistin gözlemi, negatif bölgenin derinliklerine inen Net Alıcı Hacmi göstergesine dayanıyor. Bu gösterge, Alıcı Alış Hacmi ile Alıcı Satış Hacmi arasındaki farkın bulunmasıyla hesaplanır. Negatif değerler piyasanın satıcıların hakimiyetinde olduğunu yansıtır.

Balinalar düşüşe geçti, ancak diğerleri düşüşü satın aldı

Balina yatırımcılarının büyük bir kısmı satış baskısına katkıda bulundu. On-chain araştırma firması Santiment’in verilerine göre, 1 milyon dolardan fazla BTC içeren işlemler geçen ay görülmemiş seviyelere yükseldi. Gerçekte, BTC 16 Ağustos’ta 29.000 doların altına düştüğünde, işlemler erimeden önce bile birikmeye başladı.

Kaynak: Santiment

İlginç bir şekilde, 10 BTC’den fazla depolayan cüzdan sayısı büyük bir düşüşe tanık olmadı. Bu muhtemelen bazı holder’ların kasalarını doldurmak için düşüşü kullandığı anlamına geliyor. Nitekim, kullanıcı gruplarının daha ayrıntılı incelenmesi bu iddiayı doğruluyor. Son 24 saat içinde 10-100 BTC token tutan adreslerin sayısı 70 arttı. Ayrıca, 100-1.000 kullanıcı grubuna en az dört cüzdan daha dahil oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2