Binance Avrupa’da Zor Durumda: İşlemler Durduruldu!

Sosyal medyada dolaşan söylentilere göre, Binance şu anda EUR çiftinde alım satım emirlerini karşılamakta zorlanıyor. Söz konusu iddialar, geçtiğimiz saatlerde X hesabından konuşan eski SEC yönetici John Reed Stark’a yorum olarak geldi.

Binance Avrupa’da zor zamanlar geçiriyor

John Reed Stark, Avrupalı kullanıcıların şu anda Binance ile yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Açıklamalarında, Binance Euro bölgesindeki müşteriler için fiat para çekme işlemlerini askıya alırken alaycı bir dil kullandı. Sorunların büyük olduğunu vurgulayan Stark, lider borsanın daha sıkı denetlenmesi gerektiğini söylüyor.

Stark, 21 Ağustos’ta yaptığı bir paylaşımda, Binance’in fiat para çekme işlemlerini askıya almasının incelenmesi için SEC ve FINRA’nın hızla denetçi ekipleri göndermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Binance’in Euro Bölgesi’nde kaydının olmamasını alaycı bir dille dile getirdi…

Eski ABD SEC uygulama şefinin Binance hakkında düşünceleri şu şekilde:

Rahatsız edici. SEC ve FINRA, ne olduğunu araştırmak için derhal bir denetçiler, müfettişler ve müfettişler ekibi göndermeli ve uygunsa konuyu SEC İcra Birimi’ne ve hatta Adalet Bakanlığı’na havale etmelidir.

‘Binance ödeme yapamıyor’

John Reed Stark, Binance müşteri desteğinin bir müşteriye verdiği yanıtı alıntılayarak, Binance’in SEPA (Tek Avrupa Ödeme Alanı) aracılığıyla Euro çekme işlemlerini askıya aldığını belirtti. Ayrıca, bu konuda belirli bir zaman çerçevesi olmadığını ifade etti. Ayrıca, Binance’in ortağı Paysafe’in müşterilere 25 Eylül’e kadar SEPA ile fiat para transferi yapma izni verdiğini ancak borsanın “yüksek frekanslı” kullanıcıları anında dondurduğunu belirtti.

Bu süreçte, müşterilere Visa kartları veya P2P hizmetleri gibi alternatif yöntemleri kullanmaları tavsiye ediliyor. Binance, Avrupa’nın birçok ülkesi dahil olmak üzere Hollanda, Almanya ve Avusturya’da kayıtlarını iptal etmişti. MiCA düzenlemesi, kripto borsalarının bir ülkeden onay alması durumunda tüm Euro bölgesi ülkelerinde faaliyet gösterme hakkına sahip olmalarını sağlamaktadır.

“Durum çok daha ciddi”

Son olarak, topluluk üyelerine göre Binance ve Avrupa’daki durumu oldukça endişe verici. Bu noktada, @CryptoHODLk, “Bu çok ciddi. EUR TAMAMEN DONDURULMUŞ. Bazı kullanıcılar (özellikle büyük miktarda EUR’ya sahip olanlar) işlem yapamıyor. EUR’ları ile kripto bile satın alamıyorlar. Buna devam eden iflas denir.” diye yazdı. John Reed Stark’in yukarıdaki açıklamaları şu anda Binance hakkında sayısız şikayetle dolu. Kriptokoin.com olarak gelişmenin ayrıntılarını bu sayfadan aktarıyor olacağız.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1