Balinalar Bu 6 Altcoin İçin Saldırıyor! Sert Yükselişler Var

Bitcoin ve altcoin dünyasında balina hareketleri tüm hızıyla devam ediyor. Bugün önemli hareketler gerçekleştirdiler. Diğer taraftan iki kripto para biriminde de sert yükselişler söz konusu. Piyasanın gerilediği bir aşamada gelen bu yükselişler herkesin dikkatini çekiyor. Detaylara bir bakalım.

Balinaların altcoin hücumları devam ediyor

Balinaların hareketlerini izlemekle ünlü Whale Alert bugün önemli hareketleri Twitter sayfasında paylaştı. Paylaşımda yer alan bilgilere göre balinalar öncelikle 13,369,995 adet altcoin MATIC’i hareket ettirdiler. 7,289,368 dolar değerindeki MATIC’in Polygon Staking’den bilinmeyen cüzdana transferi söz konusu.

İkinci transfer ise 41,239,895 adet XRP’nin taşınması oldu. 20,846,386 dolar değerindeki XRP’nin Binance’den bilinmeyen bir cüzdana transferi gerçekleşti.

Balina hareketleri bununla da sınırlı kalmadı. Balinalar 4,615,530,677,374 adet altcoin SHIB’i hareket ettirdi. Buna göre 35,694,206 dolar değerindeki Shiba Inu Bitvavo’dan bilinmeyen cüzdana aktarıldı.

Diğer taraftan 15,000 adet altcoin Ethereum yine balinalar tarafından harekete konu oldu. Buna göre 24,579,443 dolar değerindeki Ethereum bilinmeyen cüzdandan kripto para borsası Gate.io’ya taşındı.

2 kripto para biriminde sert yükseliş

Balinalar yukarıdaki hareketleri gerçekleştirirken iki kripto para biriminde önemli yükselişlere de neden oldular. Bugün altcoin SNX’in fiyatında %12 artış oldu. Diğer taraftan LPT’nin fiyatı ise %16 oranında arttı. Artışları konu edinen Lookonchain iki altcoin için Binance’den yapılan iki harekete dikkat çekiyor.

Lookonchain bu noktada yeni oluşturulan bir adresin son 6 saat içinde Binance‘den 3,44 milyon adet SNX’i taşıdığını belirtiyor. çekilen altcoin SNX’in değeri tam olarak 7,72 milyon dolar. Diğer taraftan önemli bir hareket de altcoin LPT’de gerçekleşti. Buna göre 502.385 LPT yine Binance’den çekildi. Çekilen altcoin LPT’nin rakamsal karşılığı tam olarak 3,9 milyon dolar değerinde.

Balina hareketlerine dikkat etmek gerekiyor

Balina hareketleri, büyük alımlar veya satışlar yaptıklarında kripto para fiyatlarında ani artışlara neden olabiliyorr. Bunun nedeni, balinaların önemli miktarda altcoin veya Bitcoin’e sahip olması. Bu nedenle hareketlerinin piyasa üzerinde büyük bir etkiye sahip olması doğal bir süreç. Örneğin, bir balina büyük miktarda kripto para satın alırsa, diğer yatırımcılar da harekete geçmeye çalıştığı için bir satın alma çılgınlığı yaratabilir. Bu da fiyatı hızla yukarı çekebiliyor. Tersine, bir balina büyük miktarda kripto para satarsa, bir satış çılgınlığı yaratabiliyor ve fiyatı düşürebiliyor.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Balina hareketleri diğer piyasa olaylarıyla birlikte gerçekleştiğinde de kripto para fiyatlarında ani artışlara neden olabiliyor. Örneğin, bir balina önemli bir duyurudan kısa bir süre önce büyük miktarda kripto para satın alırsa, diğer yatırımcılara duyurunun olumlu olacağına dair sinyal verebiliyor. Buna göre bu durum da fiyatı yükseltebiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1