Bakın 5. En Büyük Bitcoin Balinası Kim!

Ünlü Blockchain dedektifi PeckShield, dünyanın en büyük 5. Bitcoin cüzdanın arkasında bir hükümetin olduğunu bildirdi.

En büyük 5. Bitcoin cüzdanı, bu hükümetin kontrolünde

Siber güvenlik firması PeckShield, şaşırtıcı bir raporda, dünyanın en büyük 5. Bitcoin balinası olan ve yaklaşık 94.643 BTC içeren cüzdanın ABD Hükümeti’ne ait olduğunu bildirdi. Rapor göre bu BTC’ler 2016 Bitfinex Hack’iyle doğrudan bağlantıydı.

PeckShieldAlert’in bulguları, cüzdanın sahipliğinin ele geçirilen adresle bağlantılı olduğunu gösteriyor. Buna göre 94.643 BTC, meşhur 2016 Bitfinex Hack’iyle doğrudan bağlantılı. Son kayıtlar, 1 Şubat 2022’ye uzanıyor. Bu tarihte yaklaşık 21,88 milyon dolar değerinde 567,5 BTC, 1CGA4 cüzdanlarından bu spesifik adrese aktı.

ABD ile bağlantılı kripto cüzdanları ilk kez ortaya çıkmıyor

2022’de PeckShield daha önce ABD Adalet Bakanlığı’nın Bitfinex saldırısıyla bağlantılı hesabın kontrolünü ele geçirdiğini bildirmişti. DOJ’un eylemi, 3,55 milyar dolar değerinde şaşırtıcı bir Bitcoin’in ele geçirilmesiyle son buldu. Bu da Bitcoin’in hackle bağlantısının büyüklüğünü daha da vurguladı. Saldırının gerçekleştiği sırada çalınan Bitcoin’lerin değeri yaklaşık 75 milyon dolardı.

Bitfinex saldırganları ortaya çıkarıor

Yakın zamanda mahkeme salonunda yapılan bir açıklamada, 35 yaşındaki New York sakini Ilya “Dutch” Lichtenstein, Bitfinex’e 2016 yılındaki orijinal siber saldırıyı düzenlediğini itiraf etti. CNBC’nin haberine göre, Washington DC’deki bir federal mahkemede Lichtenstein, çalınan Bitcoin’i aklama suçunu kabul etti. Ayrıca soyguna karıştığını dile getirdi.

Olaylar, kolluk kuvvetlerinin, gelişen Bitcoin piyasasının ve suçluların nasıl etkileşimde bulunduğuna dair incelikli tablo çiziyor. ABD Hükümeti’nin oldukça büyük bir Bitcoin istifini yönetmedeki iddia edilen rolüne ilişkin ayrıntılar ortaya çıkıyor. Böylece, kripto paraları korumanın önemi gün ışığına çıkıyor. Siber tehditlere karşı savunmanın güçlendirilmesine olan ilgi yeniden artıyor.

Bitcoin ne durumda? Potansiyel bir satış söz konusu mu?

Bitcoin fiyatı Ağustos ayında 26.000 doların altında yeni destekler belirledi. Bu esnada madencilerde zor zamanlar geçiriyor. Son zamanlarda BlackRock, en büyük dört Bitcoin madencilik firmasının ikinci en büyük hissedarı oldu. Bu açıkça yatırım yönetimi şirketinin BTC’nin madencilik sektöründeki potansiyeli gördüğü ve yüksek beklentilere sahip olduğu anlamına geliyordu. Firma son zamanlarda kripto alanına olan ilgisini artırdı. Özetle, bu gelişmeler BTC’nin geleceğine olan güveni yansıtıyor.

Aslında BTC’nin hashrate’i zaten yıllardır yükselişteydi. Coinwarz’ın grafiği, hashrate grafiğinin geçen yıl önemli ölçüde arttığını ortaya koydu. Yazının yazıldığı sırada Bitcoin’in hashrate’i 354,43 EH/s seviyesinde.

Artan hash rate, ağın güvenliğini sağlamak ve doğrulama için daha fazla işlem gücünün ayrıldığını gösteriyor. Bu aynı zamanda Blockchainin madencilik zorluğunun artmasına ve hatta ATH seviyesine ulaşmasına neden oldu. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, hash rate ile birlikte potansiyel bir geri dönüşte analistler 2x’e kadar fiyat artışı bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1