Aylar Sonra İlk: Bu Meme Coin’den 1.1 Milyarlık Yakım Geldi!

Shibburn’ün verilerine göre, geçtiğimiz hafta boyunca gerçekleşen 217 işlemde toplamda 1.164.755.557 SHIB token’ı dolaşımdan kaldırıldı. Haftalık olarak 1.1 milyar SHIB’nin yakılması, yaklaşık olarak 12.504 dolar değerine tekabül etmektedir. Bu yakım miktarı, son haftalarda kaydedilen en büyük yakım olarak öne çıkmaktadır. Bir önceki haftada yalnızca 304.764.835 SHIB token dolaşımdan kaldırılmıştı.

Kripto para dünyasında yakım, genellikle token arzının azaltılması ve değerin artırılması amacıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. SHIB de bu yakım işlemleriyle, piyasadaki arz miktarının azaltılması hedefleniyor gibi görünmektedir. Özellikle son haftadaki büyük yakım miktarı, yatırımcılar arasında ilgi uyandırmış olabilir.

Geçtiğimiz hafta meme coin yakımı açısından özellikle bir gün öne çıkıyor: 12 Ağustos. Cumartesi günü kaydedilen yakım işlemleri diğer günlerden daha yüksek miktardaydı.

Son 24 saatte ise 804.653.619 SHIB dolaşımdan kaldırıldı. Bu sayede meme coin yakım oranı bir önceki güne kıyasla %619 arttı.

Bunların yanında Shiba Inu, geçtiğimiz hafta boyunca ekosistem açısından bazı olumlu gelişimlere tanık oldu. Popüler bir analitik firması olan Santiment, SHIB ve diğer meme coin’lerin Bitcoin ve diğer altcoin’lerden ayrılmasıyla ilgi çekici bir tarihsel model sinyali gözlemledi.

Öte yandan LunarCrush’a göre, SHIB sosyal cephedeki performansının önemli ölçüde arttırdı. Bu gelişme SHIB’i Altrank açısından en iyi kripto haline getirdi. Üstelik son iki haftadır meme coin 4483 coin’i geride bırakarak zirvede yer alıyor.

Yakım ile ilgili bir başka gelişme “Shibarium 1″den geldi. Shibarium 1, Tangem cüzdanları ile ilgili önemli bir güncelleme paylaştı. Tangem, satılan cüzdanlardan elde edilen gelirin %5’ini yakma sözü verdi, şimdi 1.007’den fazla cüzdan satıldı, bu miktar 3.524 USDT’ye eşit. Gelirin bu kısmının yakılıp yakılmayacağının belirlenmesi için anket başlatıldı. Ankete katılanların %93,8’i evet oyu verirken, %2,4’ü “Hayır” ve %3,8’i “bağış” oyu verdi.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-7