AVAX, BTC Satan Kurumsal Yatırımcılar Bu 4 Coinden Aldı!

Kripto varlıkların hızlı dünyasında yatırım eğilimleri sürekli olarak gelişiyor. Coinshares’in “Haftalık Dijital Varlık Fonu Akışları Raporu”na göre, yılın yarısında sektör 0,5 milyar doların biraz altında giriş yaşadı. Bu durum piyasaya yönelik sağlıklı bir ilgiye işaret etti. Ancak, son haftalarda yatırımcı duyarlılığında kayda değer bir değişim görülmekte. Bu sırada AVAX ve short Bitcoin, satılan coinler arasında yerini aldı. İşte detaylar…

AVAX ve bu coinler satış yedi

Rapor, uzun Bitcoin yatırım ürünlerinden yüzde 93 gibi önemli bir oranda çıkış yaşandığını ve bu çıkışın 14 ardışık hafta boyunca 3,1 milyon dolara ulaştığını ortaya koydu. Bu eğilim, yatırımcıların son zamanlarda kârdan faydalandığını, ancak lider kripto para birimine yönelik genel duyarlılığın destekleyici olmaya devam ettiğini göstermektedir. İlginç bir şekilde, yatırımcıların odağı Ethereum haricinde altcoinlere doğru kaymış duruyor. Altcoinler geçen hafta 3 milyon dolarlık bir akış gördü ve son sekiz hafta içinde girişler toplamda 19 milyon dolar gibi etkileyici bir rakama ulaştı. Altcoinler arasında başı çeken Cardano, Solana ve XRP sırasıyla 0,64 milyon dolar 0,6 milyon dolar ve 0,5 milyon dolar ile en büyük girişlere tanık oldu. Litecoin de 0.4 milyon dolarlık giriş kaydetti.

Buna karşılık, Ethereum toplam 1,9 milyon dolar tutarında küçük çıkışlar yaşadı ve AVAX aynı dönemde 0,4 milyon dolar tutarında çıkışlar gördü. Bu çıkışlara rağmen, Ethereum piyasada baskın bir güç olmaya devam ediyor. Uzun vadeli beklentileri yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Raporda ayrıca, hafta boyunca 915 milyon dolarla düşük olan kripto ürünleri için işlem hacimleri incelendi. Bu rakam, şu ana kadar yıl boyunca kaydedilen haftalık ortalama 1,5 milyar ABD doları ile karşılaştırıldığında sönük kalıyor. Daha geniş Bitcoin piyasasında da benzer bir eğilim gözlemlenmekte. Yıl boyunca haftada ortalama 52 milyar dolara kıyasla geçen hafta veriler değişti. Zira borsalarda toplam 16 milyar dolar işlem gördü.

Varlık dağılımı, ülkeden ülkeye değişiyor

AVAX, BTC satışının dışında bölgesel değişimler de dikkat çekti. Bölgesel olarak, olumsuz havanın Kuzey Amerika’da yoğunlaştığı görülmekte. Ayrıca hem ABD hem de Kanada’nın 11 milyar dolarlık çıkışlara tanık olduğu ortaya çıktı. Ancak, Almanya’da 5 milyon dolar giriş olduğu için durum pek iç açıcı değil idi. Bu arada, İsviçre ve İsveç sırasıyla 3,2 milyon ve 2,6 milyon dolar çıkış bildirdi. Kripto para piyasasının volatilitesi ve öngörülemezliği ile bilindiğini belirtmek gerekir. Bu nedenle, yatırımcı duyarlılığı ve eğilimleri, çeşitli faktörlerle hareket eder. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi düzenleyici gelişmeler, teknolojik ilerlemeler kritik. Bu, piyasa duyarlılığı dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olarak hızla değişebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için AVAX, BTC Satan Kurumsal Yatırımcılar Bu 4 Coinden Aldı!


source site-3